(...) Later ging het uit en inmiddels heb ik verkering met mijn huidige vriend. ...

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

11-02-2008, 00:00

Vraag

Ik heb nu verkering met een lieve jongen. Wij zijn beiden tegen geslachtsgemeenschap voor het huwelijk. Maar tijdens een vorige verkering met een andere jongen had ik het toegelaten dat hij mij op een bepaald gebied streelde (ik had toen nog wel onderkleding aan), waardoor ik (tot mijn verbazing) een orgasme kreeg. Ik voelde me daar toen heel schuldig over. Later ging het uit en inmiddels heb ik verkering met mijn huidige vriend. Toch voel ik me nog steeds schuldig als ik eraan denk dat ik toen (van een andere jongen) een orgasme kreeg. Wat moet ik hiermee doen?  Is dit heel erg als dit voor het huwelijk gebeurt? Is dit net zo erg als bijvoorbeeld geslachtsgemeenschap voor het huwelijk?

Antwoord

Om meteen maar met de deur in huis te vallen. Je hebt geen gemeenschap met de vorige jongen gehad. Het is absoluut niet hetzelfde als het hebben van gemeenschap, temeer daar je schrijft dat je je onderkleding aan had. De een komt al bij strelen tot een orgasme, terwijl een andere vrouw bij seksueel contact nooit en te nimmer tot een orgasme komt. Als je serieus verkering hebt, dan zal het altijd verder gaan dan een zoen. Als het dan uitgaat, is dat altijd vervelend, maar het wordt pas echt moeilijk als er echt seksueel contact heeft plaatsgevonden. Stel dat je dat wel gehad zou hebben, dan zou je maar wat graag willen dat je niet verder was gegaan als dat je nu bent gegaan.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

seksualiteit voor het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Pilatus zegt tegen Jezus: er wordt gezegd dat U de koning der joden bent. Jezus geeft als antwoord: u zegt het. Wat bedoelt Hij hier mee?
1 reactie
11-02-2014
Als je bekeerd bent en je zou de zonde tegen de Heilige Geest doen, dan is er toch afval der heiligen?
Geen reacties
11-02-2006
Aan ds. Van Binnendijk, n.a.v. uw beantwoording op de vraag over "De minste zijn". Is het ook juist als je een akelige verhouding die ontstaan is door de fout van een ander, probeert op te lossen door...
1 reactie
11-02-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering