Schaamlip pijnlijk

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

05-02-2008, 00:00

Vraag

Vanmorgen ontdekte ik dat mijn ene schaamlip dik en hard geworden was. Het doet ook best zeer. Verder op de dag kreeg ik ook steeds meer pijn in mijn lies (zelfde kant). Ik ben erg ongerust. Wat kan dit zijn? Kunnen vrouwen ook een liesbreuk krijgen? Ik heb me gisteren namelijk behoorlijk lichamelijk ingespannen. Omdat ik niet zo'n dokter-fan ben vraag ik het eerst hier.


Antwoord

Vrouwen kunnen ook een liesbreuk krijgen, maar wat hier beschreven lijkt er niet echt op. Zo op het verhaal af is het meer een ontsteking van de schaamlip, of een ontstoken cyste in de schaamlip. Ontstekingen daar kunnen vervolgens een opgezette lymfklier in de lies geven (aan de kant van de pijnlijke schaamlip).

Kortom: alle reden om naar de dokter te gaan. Het hoeft niet ernstig te zijn, maar kan wel ongemakkelijk zijn en klachten geven. Eigenlijk zijn dit altijd oplosbare problemen, dus je doet jezelf tekort om niet te gaan.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

vagina
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn geliefde broer heeft gisteren zelfmoord gepleegd: 58 jaar. Psychisch heeft hij veel geleden. Mijn vraag is: was dat nu op Gods tijd ondanks dat God dit niet gewild heeft? De tijden van onze geboo...
3 reacties
05-02-2021
Het heeft kennelijk geen zin te vechten tegen een seksuele zonde. Ik doe het toch steeds weer. Toch?
1 reactie
05-02-2021
Voor ds. A. de Lange. Ik heb lang getwijfeld of ik deze vraag wel moest stellen, maar ik kom er niet meer uit. Ik ben een jonge vrouw van 21 en kom uit een gezin met een vader, moeder en een jonger zu...
5 reacties
05-02-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering