Machtsstrijd in de wereld

Ds. A.J. Schalkoort / Geen reacties

28-03-2003, 00:00

Vraag

Als God tegen de duivel strijd (zie Irak-Amerika) dan moet Amerika toch winnen? Hoe zit dat?


Antwoord

Als God tegen de duivel strijd moet Amerika winnen. Lijkt een logische stelling, maar zo eenvoudig liggen de zaken niet. Want in Irak wonen ook christenen en in Amerika wonen ook mensen die net zijn zoals Saddam Hussein.

Als de Heere zou doen naar onze ongerechtigheden zou heel deze wereld in  brand staan. Het enige wat we kunnen zeggen, althans dat is mijn mening, dat de Heere ook deze oorlog gebruikt om Zijn doel te bereiken. Welk doel, weet ik  niet precies, dat weet niemand. Al zou én iemand in Irak of Amerika tot bekering komen, of dat de Heere bezig is om  de indeling van landen te veranderen of het laten verschijnen of verdwijnen van machthebbers zoals ten tijde van de grote wereldrijken in het Oude Testament. De tijd zal het leren.

Laten wij vooral letten op de tekenen van de tijden: oorlogen en geruchten ervan, horen we Jezus voetstappen en zijn we bereid Hem te ontmoeten?

Vr. gr. Ds. A. J. Schalkoort

 

Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.J. Schalkoort

  • Geboortedatum:
    05-10-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Lunteren
  • Status:
    Actief
213 artikelen
Ds. A.J. Schalkoort

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Het kan zo hypocriet voelen om te bidden omdat ik soms zo onverschillig ben en steeds weer zondig. Is het wel goed om in zulke omstandigheden te blijven bidden?
1 reactie
28-03-2023
Ik zit in een Gereformeerde Kerk. Nu willen willen ze bij ons een vrouwelijke predikant beroepen en bij mensen van hetzelfde geslacht het huwelijk inzegenen. Op beide zaken ben ik tegen, want zo heeft...
Geen reacties
28-03-2017
Inmiddels heb ik een paar jaar verkering maar loop ik rond met vragen. We hebben altijd een goede relatie gehad, konden alles met elkaar delen en hadden weinig problemen. We hadden er samen ook veel p...
Geen reacties
28-03-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering