Boeken van Puriteinen

Ds. G. van 't Spijker / Geen reacties

19-12-2007, 00:00

Vraag

Ds. G. van 't Spijker heeft het boekje van Guthrie geadviseerd. Dit was een genoegen om te lezen. Kan hij misschien nog een paar boeken adviseren, al dan niet meer verkrijgbaar (Puriteinen) die op deze leest geschoeid zijn?


Antwoord

Ikzelf ben nogal weg van werken van William Perkins en van Richard Sibbes. Die werken zijn in het Engels van 400 jaar geleden geschreven. Als dit geen bezwaar is kan ik je hun geschriften zonder meer aanbevelen. Het is me niet bekend hoeveel van hen vertaald is in het Nederlands.

Dit heb ik onder andere gevonden op internet, het is een werk dat mij erg heeft aangesproken: “Het gekrookte riet en de rokende vlaswiek”, ISBN: 903311786X / 90-331-1786-X. Van Perkins heb ik onder andere gevonden: “Verklaring van de brief aan de Galaten”. Op Marktplaats.nl zag ik dat een boekje van Perkins werd aangeboden: “Hemelse vertroosting.”

Ds. G. van ‘t Spijker

Lees meer artikelen over:

boekenoudvader
Dit artikel is beantwoord door

Ds. G. van 't Spijker

  • Geboortedatum:
    17-12-1943
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Baarn
  • Status:
    Inactief
27 artikelen
Ds. G. van 't Spijker

Bijzonderheden:
Emeritus

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ergens diep in mijn geheugen weet ik dat er in Engeland predikanten waren die kerkdiensten hielden voor alleen gelovigen met bijvoorbeeld avondmaalsviering en aparte diensten voor onbekeerden. Was dit...
Geen reacties
19-12-2005
Als je wel gedoopt bent als baby maar je hoort later van je ouders dat ze geen van beide een kind van God zijn, geldt die doop dan? Als ouders wordt je aangesproken als “gelovige” en daar klopt het al...
4 reacties
19-12-2009
Is er een (christelijke) lotgenotengroep o.i.d. voor partners van zwakbegaafde mensen of mensen met een lichte verstandelijke beperking?
Geen reacties
19-12-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering