Jeruzalem daalt neer vanuit de hemel

Ds. A.J. Schalkoort / Geen reacties

24-08-2003, 00:00

Vraag

Moeten we de gebeurtenis na de eindtijd (denk aan de stad Jeruzalem die vernieuwd op aarde terug zal keren en waar de bekeerden in zullen wonen) letterlijk opvatten? Is dit echt alleen een stad, of komt er een hele nieuwe wereld?
 


Antwoord

Een nieuwe stad, of meer? Allereerst moeten we oppassen dat we de nieuwe hemel en aarde niet al te aards voorstellen. Wij kunnen met ons onvolmaakt en zondig verstand, ook al mogen we een kind van de Heere zijn, dit alles niet bevatten.

Een kleine voorstelling hebben we voor zover de Bijbel daar over spreekt: het nieuwe Jeruzalem zonder tempel, het vaderhuis met de vele woningen, de nieuwe hemel en aarde (niet als een tweeheid, maar eenheid), waarop gerechtigheid wonen zal. Een plaats waar geen zonde en ziekte, dood en verdriet meer zal zijn, maar de eeuwige vreugde die de Heere bereid heeft.

Bij alles bedenken we dat de hemel de hemel is omdat de Heere daar zal zijn en in alles. De rest blijft ten diepste een verassing! Onze grootste zorg moet zijn om in te gaan door Hem die de weg, de waarheid en het leven is.

Ds. A. J. Schalkoort

Tags in dit artikel:

Nieuwe hemel en aardeOpenbaring
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.J. Schalkoort

  • Geboortedatum:
    05-10-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Lunteren
  • Status:
    Actief
213 artikelen
Ds. A.J. Schalkoort

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn een jong stel en hebben al bijna vier jaar verkering. We studeren echter allebei nog. Waarschijnlijk kunnen we pas over drie jaar trouwen. Toch zouden we graag willen trouwen en een huis kope...
2 reacties
24-08-2010
Ik zou in de kracht van mijn leven moeten zijn, maar ik zit op de puinhopen van mijn leven en gezondheid. Ik heb sinds een paar jaar een chronische ziekte die mijn leven zeer beperkt. Ik ben voor ee...
3 reacties
24-08-2021
Met de spraakverwarring heeft God ons verschillende talen gegeven als straf. Is het dan wel de bedoeling dat wij met z’n allen andere talen leren?
Geen reacties
24-08-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering