Overtuigen van de waarheid van de bijbel

J. Bayense / geen reacties

28-03-2003, 00:00

Vraag

Hoe kun je iemand overtuigen van de waarheid van de bijbel en uitleggen wat het woord geloof inhoud, ook als die persoon zegt: "Nonsens, het is allemaal verzonnen. Leef en geniet doe niet zo zwaar."

Antwoord

Dat is een goede vraag. Zeker wanneer zo iemand dicht bij je staat, kan deze vraag je behoorlijk bezig houden. Je zou willen dat iedereen door het geloof in de Heere Jezus gered zou worden. Wat een pijn doet het dan wanneer iemand zo bot afwijst wat voor jou een zekerheid is.

Je vraagt hoe je iemand kunt overtuigen van de waarheid van de Bijbel. Vraag je daarmee niet te veel van jezelf? De Heere roept ons op om te getuigen. In woord en daad mogen we Zijn getuigen zijn. In ons leven hoort zichtbaar te zijn Wie de Heere voor ons is. Dan zal ook zichtbaar zijn wat ons geloof voor ons betekent. Overtuigen is iets wat de Heere Zelf doet door Woord en Geest. Dan wordt de grootste vijand overwonnen en gemaakt tot een kind van Hem. Daar mag je om bidden. Ook voor degene die zegt: "Nonsens, het is allemaal verzonnen. Leef en geniet, doe niet zo zwaar." De Heere regeert!

J. Baijense

J. Bayense

J. Bayense

 • Geboortedatum:
  30-07-1963
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Apeldoorn
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:

  Evangelist te Kerkrade

Tags in dit artikel:

getuigen
geen reacties

Terug in de tijd

Je hoort wel eens dat als het een waar werk van God is, dan kun je vertellen van een crisiservaring. Dan wordt het gans ...
geen reacties
28-03-2009
In de catechismus (zondag 10) staat dat alles -ook ziekte en armoede- “ons niet bij geval, maar van Zijn Vaderlijke hand...
geen reacties
28-03-2004
Wat zegt de Bijbel over profetische intercessors?
geen reacties
29-03-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering