Computerspellen Myst Riven en Exile

J. Bayense / Geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

Ik weet niet of ik met mijn vraag op de goede plaats ben, maar ik wil graag weten of de computerspellen Myst Riven en Exile verantwoord zijn om te spelen voor christenen. Ik ken de spellen niet, ze lijken me leuk maar ik wil graag weten of er geen gevaar in zit.


Antwoord

Het zal je niet verbazen dat ik de spellen ook niet ken. Ik kan dus alleen een paar algemene opmerkingen maken. Al ons doen en laten moeten we toetsen aan de Bijbel. Op grond daarvan zullen we spellen waar geweld in voorkomt moeten afwijzen. Hetzelfde geldt voor spellen met monsters, buitenaardse wezens e.d. Wanneer een spel een verslaving dreigt te worden is het geen ontspanning meer, maar geeft het gebondenheid. Die gebondenheid brengt je niet dichter bij God, maar vormt een barrière. Informatie over de spellen die jij noemt kun je vinden op myst.pagina.nl. Ik lees daar o.a. over "gaan naar een andere wereld". Dit maakt me wat huiverig. Maar lees en oordeel zelf. "Hetzij dan dat gijlieden eet, hetzij dat gij drinkt, hetzij dat gij iets anders doet, doet het al ter ere Gods" (1 Korinthe 10:31).

Tags in dit artikel:

games
Dit artikel is beantwoord door

J. Bayense

  • Geboortedatum:
    30-07-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Apeldoorn
  • Status:
    Inactief
34 artikelen
J. Bayense

Bijzonderheden:

Evangelist te Kerkrade


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kunnen wij eerst gedoopt worden en dan pas leren? Gods woord verteld ons dat wij eerst moeten leren en dan gedoopt worden. Kunt u dat voor mij uitleggen?
Geen reacties
30-11-2005
Aan dr. C. A. Van der Sluijs. Enige tijd hoorde of las ik van u de uitspraak: "Een voorspelbare prediking is een ramp voor de kerk." Volgens mij zei u dat tijdens een preek over de bekering van Lydia ...
4 reacties
30-11-2011
Dit jaar hoop ik op zondag jarig te zijn. Wij zijn het gewend om op deze dag de verjaardag niet te vieren. Daarom doen we het meestal een dag ervoor of erna. Ik had het samen met mijn moeder besproken...
Geen reacties
30-11-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering