Mijn vriend en ik hebben besloten om de komende tijd wat meer afstand van elkaar...

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

13-11-2007, 00:00

Vraag

Mijn vriend en ik hebben besloten om de komende tijd wat meer afstand van elkaar te nemen. Dit komt omdat hij psychisch erg zwak is en het zo allemaal te veel en te druk wordt. Nu is het zo, hij zit bij me op school. Hoe moet ik daar mee omgaan? Als ik met hem praat, gaat het automatisch over de zorgen, over de dingen waar hij bang voor is. Alleen, we houden buiten die zorgen zoveel van elkaar dat we dit wel erg moeilijk vinden om voor een poos uit elkaar te gaan! Wat is wijsheid?


Antwoord

Je schrijft niet of hij professionele hulp heeft. Dat lijkt me juist in dit geval wel heel erg belangrijk. Dan kan hij zijn zorgen met die persoon bespreken en kan hij ook vragen hoe hij met al die zorgen in zijn verkering naar jou toe moet omgaan. Ik denk dat hij echt eerst zelf met een professioneel iemand alles op een rijtje moet zien te krijgen. Dus zeg tegen hem dat hij dat echt moet doen. Anders ‘gebruikt’ hij de verkering voor het uiten van zijn zorgen en dat is niet goed. Jij moet ook jouw dingetjes met hem kunnen delen. Als het goed is, is het een tweerichtingsverkeer en niet een eenrichtingsverkeer.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een noodkreet! Mijn man wil scheiden. Maar ik wil niet. Ik heb trouw beloofd. Hij ook, maar die beloftes (zelf uitgesproken in de kerk) doen er blijkbaar niet meer toe. Ook het geloof vindt hij niks m...
5 reacties
13-11-2012
Ik kwam net iets lastigs tegen. In Jesaja 45:7 zegt God dat Hij het onheil schept. In klaagliederen 3:38 en Amos 3:6 wordt iets soortgelijks over God beweerd. Hoe moet ik dat zien?
Geen reacties
13-11-2015
Als mijn man en ik geslachtsgemeenschap hebben met elkaar, kan het gebeuren dat ik vreselijke jeuk krijg in mijn vagina. Nu is mijn vraag hoe kan dit? Antwoord: Deze klachten kan ik niet zo goed pla...
Geen reacties
13-11-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering