Ik heb beleden dat ik begeer tegen mijn ongeloof te strijden, maar ik kom er nie...

Kand. G.A. van Ginkel / geen reacties

18-09-2007, 00:00

Vraag

Ik heb beleden dat ik begeer tegen mijn ongeloof te strijden, maar ik kom er niet meer uit. Hoe doe je dit? Ik twijfel overal aan en kan er echt niets tegen doen. Weet iemand raad?

Antwoord

De strijd tegen het ongeloof is een verloren strijd! Je komt je ongeloof nooit te boven. Jij strijdt. Jij verliest. Laat God voor je strijden. Hij wint. Gij HEERE alleen (!!!) Gij zijt Overwinnaar in de strijd en geeft Uw volk de zegen.

Je hebt je ongeloof beleden aan God. Je hebt beloofd(?) er aan te gaan werken. Maar... hoe meer je werkt, hoe meer de twijfel toeslaat. Waaraan of aan wie twijfel je? Aan jezelf? Aan God? Aan alles en iedereen? Als ik vandaag kijk naar de kerk, naar christenen, naar "het wereldgebeuren", dan twijfel ik ook. Maar, Gods Woord roept mij op om op God te zien. Op wie God is en op wat de HEERE doet!
Zie op God, sla 't oog naar boven! Twijfel zaaien is een machtig wapen van de duivel. Wat werpt hij je graag terug op jezelf. Op je falen in het strijden. Op je ongeloof. Op je onwaarachtige beloften.

Wat kun je doen? Geef de duivel gelijk: Ik bén een onwaarachtig mens; ik bén vol van twijfel; ik bén vol ongeloof. MAAR zeg er bij: duivel, God komt midden in het ongeloof, de twijfel, de onwaarachtigheid. God is de Sterkste. Sterker dan mijn ongeloof en alle duivelen bij elkaar. God overwint. In Christus. Door de Geest. "HEERE, overwin mij. Overwin mijn twijfel. Weest Gij Zelf mijn Vastheid, mijn Zekerheid! Om Uws Naams wil!"

Je verwachtte (de opwas in) het geloof van jezelf, maar... het is 100 procent Gods gave. En dat blijft het!

Kand. G. van Ginkel
Kand. G.A. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

 • Geboortedatum:
  13-01-1958
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Maartensdijk
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Pastoraal werk te Veen, Wijk (bij Heusden) en Groenekan.

geen reacties

Terug in de tijd

Wij, zus en broer, hebben allebei twee maanden vastgezeten in de gevangenis voor iets dat niet zo ernstig was. Maar dat ...
8 reacties
18-09-2009
Sinds mijn veertiende heb ik tijden gehad dat ik had te worstelen met pornografie. Er zijn periodes geweest in mijn leve...
geen reacties
18-09-2012
Mijn man is opgevoed door een erg bemoeizuchtige vader die liefst zelf de keuzes voor zijn kinderen maakte en het altijd...
geen reacties
18-09-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering