Ik heb beleden dat ik begeer tegen mijn ongeloof te strijden, maar ik kom er nie...

Kand. G.A. van Ginkel / Geen reacties

18-09-2007, 00:00

Vraag

Ik heb beleden dat ik begeer tegen mijn ongeloof te strijden, maar ik kom er niet meer uit. Hoe doe je dit? Ik twijfel overal aan en kan er echt niets tegen doen. Weet iemand raad?

Antwoord

De strijd tegen het ongeloof is een verloren strijd! Je komt je ongeloof nooit te boven. Jij strijdt. Jij verliest. Laat God voor je strijden. Hij wint. Gij HEERE alleen (!!!) Gij zijt Overwinnaar in de strijd en geeft Uw volk de zegen.

Je hebt je ongeloof beleden aan God. Je hebt beloofd(?) er aan te gaan werken. Maar... hoe meer je werkt, hoe meer de twijfel toeslaat. Waaraan of aan wie twijfel je? Aan jezelf? Aan God? Aan alles en iedereen? Als ik vandaag kijk naar de kerk, naar christenen, naar "het wereldgebeuren", dan twijfel ik ook. Maar, Gods Woord roept mij op om op God te zien. Op wie God is en op wat de HEERE doet!
Zie op God, sla 't oog naar boven! Twijfel zaaien is een machtig wapen van de duivel. Wat werpt hij je graag terug op jezelf. Op je falen in het strijden. Op je ongeloof. Op je onwaarachtige beloften.

Wat kun je doen? Geef de duivel gelijk: Ik bén een onwaarachtig mens; ik bén vol van twijfel; ik bén vol ongeloof. MAAR zeg er bij: duivel, God komt midden in het ongeloof, de twijfel, de onwaarachtigheid. God is de Sterkste. Sterker dan mijn ongeloof en alle duivelen bij elkaar. God overwint. In Christus. Door de Geest. "HEERE, overwin mij. Overwin mijn twijfel. Weest Gij Zelf mijn Vastheid, mijn Zekerheid! Om Uws Naams wil!"

Je verwachtte (de opwas in) het geloof van jezelf, maar... het is 100 procent Gods gave. En dat blijft het!

Kand. G. van Ginkel
Dit artikel is beantwoord door

Kand. G.A. van Ginkel

  • Geboortedatum:
    13-01-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Maartensdijk
  • Status:
    Actief
167 artikelen
Kand. G.A. van Ginkel

Bijzonderheden:

Pastoraal werk te Veen, Wijk (bij Heusden) en Groenekan.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

In een preek beweerde een dominee dat er (onder meer) in psalm 18:30 staat dat David niet zegt "met God" maar "in God". Zo zou het in de grondtekst staan. Klopt dat? Waarom vertalen zowel Statenvertal...
Geen reacties
18-09-2023
Aan ds. Van Vlastuin. Dominee, pas kwamen de woorden in mijn hoofd: “gedoopt” zijn in de Naam van de Heere Jezus” (en de Vader en Heilige Geest) en dat woordje “dopen” hoorde ik in mijn hart alsof ik ...
Geen reacties
18-09-2017
Het Oude Testament spreekt over priesters van God. Ook in de tijd voor Mozes en de wet. Onder andere tijdens de verdrukking in Egypte en na de vlucht van Mozes. Jethro wordt genoemd als priester. Ik v...
Geen reacties
18-09-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering