Niet aannemen van Jezus is werk van satan

Nieuwsredactie / 1 reactie

23-06-2009, 08:05

DOORN - De duivel is ook werkzaam in de kerk. Er zijn inderdaad godsdienstige demonen: daar waar Christus wordt verduisterd en waar gezegd wordt dat je Hem niet mag aannemen. Dat zou verboden zijn. En waar een soort prikkeldraad om de beloften van God wordt heengezet: Verboden toegang. Alleen voor uitverkorenen. Dat zei ds. C. G. Vreugdenhil (Ger. Gem.) tijdens de Levensbronavond van de Stichting JijDaar vrijdag 19 juni in Doorn.


De Vlissingse predikant sprak in een volle aula van het Reviuscollege voor reformatorische jongeren en ouderen over het thema "De macht van satan in jouw leven".
 
Ook onder reformatorische jongeren is er aandacht voor de wereld van het rijk der duisternis. Het kan ontdekkend zijn om over satan te spreken. Maar dan moet er veel gebeden worden, want hij staat op z'n achterste benen als we zijn macht en sluwheid ontmaskeren. Hij is de god van de 21e eeuw en een verleidende macht. Hij komt soms als een engel van het licht. Maar Jezus is sterker dan satan. Je moet de duivel ook weer niet overschatten. Hij is niet alwetend en ook niet alomtegenwoordig en kan maar op één plaats tegelijk zijn. Maar er zijn vele duivelen; ze zijn talrijk. De duivel is een rotkreng, zei eens een verstandelijk gehandicapte tegen me na de dienst. Ik antwoordde: Dat heb je goed begrepen.


 
De duivel is ook werkzaam in de kerk. Er zijn inderdaad godsdienstige demonen: daar waar Christus wordt verduisterd en waar gezegd wordt dat je Hem niet mag aannemen. Dat zou verboden zijn. En waar een soort prikkeldraad om de beloften van God wordt heengezet: Verboden toegang. Alleen voor uitverkorenen. Wie weten dat ze uitverkoren zijn? Dat weten degenen die zeggen kunnen: Wij hebben Hem lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad. Onze liefde tot Hem is vrucht van Zijn liefde tot ons. 
 
Jezus is zo liefdevol, zo heilig en zo gewillig om jou zalig te maken. Je hoeft alleen maar te geloven wat Hij zegt en je over te geven aan Hem. Met je boeien aan, want Hij bevrijdt en verlost.
 
Heb jij al een sms van God gekregen? Seek me sinner! En de Heere wil dat je daar gelijk antwoord op geeft: O God, save my soul. Dan ben je gered, ook al ga je daarna nog kopje onder.
 
Voor een beeldverslag van de avond, zie:

http://www.youtube.com/watch?v=aJBVWNhkxJU

 

Nieuwsredactie op 23-06-2009, 08:05
1 reactie
olivia
23-06-2009 / 19:03
Dank U Heere God dat U de prediking van deze Uw geliefd kind zo wilt zegenen!!

Meer nieuws

STRAATSBURG - ChristenUnie en SGP gaan in het Europees parlement uit elkaar. De ChristenUnie wil zich aansluiten bij de European Conservatives, maar die accepteert alleen partijen met vrouwen in de fr...
3 reacties
22-06-2009
MUKONO – Een sterfgeval is altijd aangrijpend. Soms niet te begrijpen is het als het om een kind van nauwelijks een half jaar gaat. Dat gebeurde onlangs in het kindertehuis Noah’s Ark in Mukono, Ugand...
Geen reacties
20-06-2009
Wat kan ik ervan genieten als de kinderen lief spelen. Als ze helemaal verdiept zijn in hun spel. Huizen bouwen, spelen met water, het konijn bewonderen, bellen blazen. Heerlijk vind ik het als ze zo ...
Geen reacties
20-06-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering