De lekkerste christelijke gerechten

| Geen reacties | 24-06-2024| 11:05

Het geloof van mensen speelt vaak een rol in wat ze eten, hoe ze maaltijden bereiden en hun algemene kijk op voeding, omdat veel religies specifieke eetregels hebben. We hebben onderzoek gedaan naar recepten uit de Bijbel, van Jakobs Linzensoep tot heerlijke gevulde eieren. Wij hebben ze allemaal voor je verzameld en op een rijtje gezet:


Jakobs linzensoep

Jakobs linzensoep is een simpel maar voedzaam gerecht. Wist je dat dit gerecht geïnspireerd is door het Bijbelverhaal waarin Jakob aan Ezau brood en linzensoep geeft? Voor dit recept heb je nodig natuurlijk een fijne koelwerkbank nodig, maar ook een aantal ingrediënten: 250 gram gespleten rode linzen, een bosje gesneden selderij, een middelgrote ui in blokjes, gemalen komijn, zout, versgemalen zwarte peper, een gesneden wortel, witte wijnazijn en olijfolie. Begin met het koken van de linzen en groenten in bouillon voor ongeveer 30 minuten. Voeg daarna komijn, azijn, zout en peper toe naar smaak. Bak de ui tot deze zacht en licht gekarameliseerd is, en roer deze dan door de soep. Serveer de soep met croutons voor een extra knapperige touch.

Gevulde eieren

Gevulde eieren zijn een feestelijke favoriet en dit is vooral perfect voor feestjes of Pasen. Het klassieke recept bestaat uit een mengsel van eigeel, mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en verse bieslook. Kook de eieren, laat ze afkoelen onder koud water, snijd ze doormidden en haal het eigeel eruit. Prak het eigeel fijn en meng het met de andere ingrediënten. Vul de halve eiwitten met dit mengsel met behulp van een spuitzak en garneer ze met verse bieslook voor een heerlijke traktatie.

Falafel met muntsaus

Falafel is mogelijk bedacht door Koptische christenen in Egypte als vleesvervanger tijdens de vastentijd, Eigenlijk is het oorspronkelijk een Libanees gerecht. Het wordt gemaakt van kikkererwten, een ingrediënt rijk aan ijzer, eiwitten en vezels. Dit gerecht is al bekend sinds de Bijbelse tijd. Deze gezondere versie van falafel wordt in de oven gebakken in plaats van gefrituurd. De ingrediënten zijn gewelde kikkererwten, olijfolie, citroensap, koriander, komijn, kurkuma, zout en een beetje tabasco. Voor de knoflook-munt saus mix je Turkse yoghurt, verse munt, biologische mayonaise, geperste knoflook, zout en tabasco. Serveer de falafel in pitabroodjes met gemengde sla, tomaat, komkommer en de knoflook-munt saus voor een heerlijke en voedzame maaltijd die bij elke gelegenheid past. Welke gerechten moet jij nog proberen?

op 24-06-2024, 11:05
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Meer nieuws

Pastorie online - met ds. Lagendijk

Dominee Lagendijk van de HHK te Goes is onze laatste gast in dit seizoen (7) van Pastorie online. De predikant verhuisde zo’n 3 jaar geleden van de dorpjes Zwartebroek en Terschuur in de Gelderse Vall...
Geen reacties
10-06-2024

Veel animo voor nieuw boek ds. Simons

Voor het nieuwste boekje van ds. A. Simons is grote belangstelling. Dat maakt de kerkenraad van de hervormde gemeente Valburg-Homoet desgevraagd bekend. Een groot deel van de begin mei gedrukte oplage...
5 reacties
14-05-2024

Pastorie online - met ds. C. Budding

Ds. C. Budding, hervormd predikant in Goudswaard*, schuift aan in deze uitzending van Pastorie online. In het nabijgelegen Nieuw-Beijerland speelde zich nog niet zo lang geleden een drama af en de dom...
Geen reacties
26-04-2024
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering