Nieuwe christelijke zorgverzekering Care4Life

Care4Life / 5 reacties

03-11-2022, 11:34

Met de lancering van Care4Life, een initiatief van actieve ondernemers uit de Neder-Betuwe, is een unieke zorgverzekering beschikbaar. Speciaal voor mensen die bewust keuzes willen maken, die staan voor de eigen, principiële christelijke normen en waarden. Deze groep gelijkgestemden laat luid en duidelijk de roep om een zorgpolis klinken waarbinnen bijvoorbeeld geen ruimte is voor levensbeëindigende behandelingen.


De initiatiefnemers hebben een groot portfolio in (zorg-)verzekeringsland en hebben samenwerking gezocht met Aevitae. Aevitae is een zeer ervaren zorgverzekeringspartner, gespecialiseerd in maatwerk voor specifieke doelgroepen en werkgevers. Deze partij heeft eveneens ruime ervaring met zorgverzekeringen waaraan christelijke waarden en normen ten grondslag liggen.

Via Care4Life is bewust kiezen mogelijk. Kiezen voor christelijke zorg, kiezen voor leven. Care4Life biedt twee basisverzekeringen waarbinnen het aanbieden van zorg volgens christelijke normen en waarden centraal staat.

Bewust aanbieden van twee polissen

Binnen het aanbod bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor 2 soorten polissen. Enerzijds een principiële basisverzekering waarbinnen bijvoorbeeld  geen ruimte is voor levensbeëindigende behandelingen anderzijds een reguliere basisverzekering waarbinnen christelijk zorg maar ook christelijke zorgverleners vergoed worden.

Care4Life kiest ervoor om bewust te investeren in mensen en de wereld eromheen. Zo hechten zij veel waarde aan het investeren in maatschappelijk initiatieven en in ‘groene’ keuzes. . Niet verwonderlijk gezien hun standplaats de Betuwe, hét laanboomcentrum van Europa. Het maken van bewuste keuzes staat centraal binnen deze organisatie.

Op de website www.care4life.nl vind je meer informatie, kun je jouw gegevens achterlaten en vanaf 12 november ook bewust kiezen voor deze unieke zorgverzekering.

Care4Life op 03-11-2022, 11:34
5 reacties
Omega
04-11-2022 / 16:12
Volgens ProLife is het wettelijk niet meer mogelijk om een schone polis aan te bieden. Care4Life denkt daar blijkbaar anders over. Ik ben erg benieuwd wie er nu gelijk heeft. Of zou het probleem misschien bij het moedermaatschappij
van ProLife (Achmea) liggen?
KeesLangeveld
07-11-2022 / 16:55
Ben benieuwd wat het verschil is tussen "Zorg voor Leven" (https://www.christipedia.nl/wiki/Zorg_voor_leven_(zorgverzekering)) en "Care4Life". De eerste zetelt in Ochten, de laatste in Doodewaard met een postbus in Ochten.
ProLifeZorgverzekeringen
14-11-2022 / 17:55
@Omega: We zeggen niet dat het wettelijk niet mogelijk is. In de Zorgverzekeringswet is die ruimte er. Een echt ‘schone polis’ is niet langer haalbaar. Of u wilt of niet, u betaalt mee aan bijvoorbeeld abortus. We hebben als zorgverzekeraars namelijk allemaal te maken met de manier waarop de zorg in Nederland gedeclareerd wordt. Dit gebeurt via een gecombineerde behandelcode. Er is 1 code voor zowel curettage na een miskraam als abortus. Ook betaalt u via belastingen mee aan de zorg die door de overheidssubsidies wordt betaald. Zoals bij abortussen in een kliniek. Daarover willen we eerlijk zijn. Het is daarom voor ons geen optie om dit aan te blijven bieden.
HJDVRIES
14-11-2022 / 19:16
Ik heb inderdaad ook begrepen dat het niet meer mogelijk is om bepaalde soorten zorg dus van elkaar te onderscheiden. Zoals bij abortus het geval is. Goed dat Prolife hier eerlijk over is. Ik ben benieuwd of careforlife hier met een reactie op komt. Want het voelt nu alsof ze de klant niet de waarheid vertellen en doen alsof het wel mogelijk is.
Sambalbij
15-11-2022 / 09:47
@Prolife
Fijn dat jullie zo eerlijk zijn...na al die jaren. Waarom horen we nu pas dat we meebetalen aan abortus?

Meer nieuws

Vergeet Halloween. 31 oktober is Hervormingsdag! In het jaar 1517, ruim 500 jaar geleden, spijkerde Maarten Luther 95 stellingen op de deur van de slotkapel te Wittenberg. Hieronder de film 'Luther' o...
Geen reacties
31-10-2022
De campagne voor de Week van het Leven van dit jaar is bekend. Met de €90.000 die de crowdfunding tot nu toe heeft opgeleverd, hebben we nu al: een nieuwe website ontwikkeld met de goed vindbare...
1 reactie
25-10-2022
Esmee was vorig jaar onbedoeld zwanger. Geëmotioneerd vertelde ze de organisatie van de Week van het Leven dat ze er tijdens haar hele zwangerschap alleen voor stond. De vader wilde geen verantwoordel...
1 reactie
26-09-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering