Website Bewaar het Pand

Refoweb / 1 reactie

23-05-2016, 14:19

Refoweb-panellid ds. Kempeneers (35 antwoorden in de vragenrubriek) laat weten dat de stichting ‘Bewaar het Pand’ een website in gebruik heeft genomen. In eerste instantie is deze in het leven geroepen om preken te kunnen downloaden voor leesdiensten. Tevens vind je er nieuwsberichten, agenda-items en meer informatie over de organisatie.


De predikant uit Katwijk aan Zee schrijft in een mail:

"Al een aantal jaren krijgen wij als bestuur van Bewaar het Pand de vraag of we uitgeschreven preken in boekvorm zouden willen uitgeven. Gevraagd werd om preken van hedendaagse Christelijke Gereformeerde predikanten die zich verbonden weten aan onze stichting. Hun preken zouden dan gebruikt kunnen worden in de zogenaamde leesdiensten. 

Naar aanleiding van die vraag rees in het bestuur de gedachte om (in navolging van velen uit onze gereformeerde gezindte) een eenvoudige website te maken, waar deze leespreken van afgehaald kunnen worden. Bovendien zou deze website gebruikt kunnen worden om een agenda mee te beheren, mededelingen te doen etcetera. 

Inmiddels zijn we zover dat er een website gereed is, onder het adres: www.bewaarhetpand.nl 

Overigens is de site nog niet helemaal af. Er moeten nog enkele aanpassingen worden gedaan. Ook zal de website grotendeels nog moeten worden gevuld met artikelen. Maar het begin is er. 

Als u de site bezoekt, dan ziet u dat er in het menu gekozen kan worden uit verschillende categorieën. ‘Voor de jongeren’, ‘Geschiedenis’, ‘Bestuur’, ‘Bewaar het Pand-dag’, ‘Ambtsdragersvergadering’, ‘Leespreken’ en ‘Oude jaargangen’. De ‘Leespreken’ zijn onderverdeeld in Oude en Nieuwe Testament, Heidelbergse Catechismus, Nederlandse Geloofsbelijdenis, Dordtse Leeerregels en Lezingen. Ik hoop dat het een mooi en gevarieerd bestand zal mogen worden. De preken kunnen online gelezen worden, maar mogen ook kostenloos gekopieerd worden om bijvoorbeeld in de leesdiensten gebruikt te kunnen worden. 

Mocht u nog tips hebben voor de website, of preken van overleden ‘Bewaar het Pand’-predikanten, of oude jaargangen digitaal hebben, dan kunt u die naar mij opsturen. 

U ziet dat de stichting ‘Bewaar het Pand’ met deze website wil staan in de tijd waarin we leven. Voor het bewaren van de oude gereformeerde beginselen mogen we gebruik maken van moderne middelen om zodoende een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken. En of we nu gebruik maken van oude of nieuwe media, we zijn in alles afhankelijk van Gods genade en zegen. Dat geldt ook van deze website. 

M.A. Kempeneers

makempeneers@ kliksafe.nl 

Refoweb op 23-05-2016, 14:19
1 reactie
Catherine
24-05-2016 / 08:50
Wat een goed nieuws. Hier wachtten veel BhPers wel op denk ik.
Ik wens u God's Zegen!

Meer nieuws

Dominee M. Pronk, zeer gewaardeerd panellid van Refowebs vragenrubriek, verblijft inmiddels in een hospice te Goes. Het verloop van de ernstige ziekte die hij heeft, kon je al via zijn website lezen. ...
10 reacties
29-04-2016
In het Ichthus College in Veenendaal is vrijdagavond de geheel vernieuwde poplezing "What on earth..." van de stichting Jij daar! gehouden, de eerste in een serie van vijf, waarbij zo'n duizend belang...
15 reacties
11-04-2016
Zo'n twee jaar geleden organiseerde de Gereformeerde Gemeenten een boetedag. De aanleiding voor deze speciale zondag vormden ‘de algemene verachting van Gods geboden en de vele uitbrekende zonden’, al...
42 reacties
08-04-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering