Impressie nieuwe poplezing Jijdaar [VIDEO | FOTO]

/ 15 reacties

11-04-2016, 12:53

In het Ichthus College in Veenendaal is vrijdagavond de geheel vernieuwde poplezing "What on earth..." van de stichting Jij daar! gehouden, de eerste in een serie van vijf, waarbij zo'n duizend belangstellenden aanwezig waren. Refoweb maakte een impressie in (bewegend) beeld voor je.

ADVERTORIAL

Impact maken met een studie aan de CHE?

Kom op 29 maart sfeer proeven op de Open Avond Voltijd! 

Ontdek onze hooggewaardeerde opleidingen én stel al jouw vragen. Onze docenten en studenten beantwoorden ze graag.

Benieuwd? Claim snel je plekje!

Impact maken met een studie aan de CHE?

Op de avond werd gewaarschuwd tegen de dubieuze en subtiele invloeden van popmuziek in het denken en doen van mensen, voornamelijk bij dat van jongeren. Bezoekers worden in woord en beeld en met Nederlandse ondertiteling, geconfronteerd met de muziek waar zijn naar luisteren.

Uit een enquete van het RD werd eerder duidelijk dat bijna 90 procent van de reformatorische jongeren regelmatig naar popmuziek luistert. Ex-dj Koos de Jong uit Leersum legt als ervaringdeskundige uit dat muziek niet neutraal is, maar altijd een boodschap overbrengt en zo ook subtiel in muziek wordt verwerkt. Zo wordt onder andere de laatste clip "Where are u now" van Justin Bieber tienmaal vertraagd afgespeeld, waardoor occulte beeldboodschappen worden ontmaskerd. Daarnaast wijst De Jong op de noodzaak van geloof en bekering, met als gevolg dat er vanzelf een andere muzieksmaak ontstaat.

 

 

 

 

 

Foto's en video via www.vidiphoto.nl

Tags in dit artikel:

jijdaar
op 11-04-2016, 12:53
15 reacties
andrew
13-04-2016 / 17:38
"Zo wordt onder andere de laatste clip "Where are u now" van Justin Bieber tienmaal vertraagd afgespeeld, waardoor occulte beeldboodschappen worden ontmaskerd."

Welke boodschappen dan als ik vragen mag? Bvd.
Jeremiah
13-04-2016 / 20:12
Idd.

"Zo wordt onder andere de laatste clip "Where are u now" van Justin Bieber tienmaal vertraagd afgespeeld, waardoor occulte beeldboodschappen worden ontmaskerd. "

Ik vind het erg ver gezocht, dat doet trouwens niets af aan het feit dat ik alle vorm van popmuziek meer dan walgelijk vind.
Harper7
13-04-2016 / 21:00
"Zo wordt onder andere de laatste clip "Where are u now" van Justin Bieber tienmaal vertraagd afgespeeld, waardoor occulte beeldboodschappen worden ontmaskerd."

Ze hebben niet de melodie of de tekst vertraagd, maar de beelden. Als u bekent bent met de clip die bij "Where are U now" hoort, begrijpt u wat ze bedoelen. Het clipje laat heel snel achter elkaar tekeningen zien, die geprojecteert worden op het lichaam van Justin Bieber. Die tekeningen gaan veel over de duivel, de dood, en dat soort dingen. en het eindigt met een flits tekening met de woorden, "Not Jesus."
Dat is waarschijnlijk wat ze bedoelen met occulte beeldboodschappen. En daar ben ik het zelf ook mee eens. ;)
Omega
13-04-2016 / 23:51
@Harper7 Klopt. Alleen de beelden worden vertraagd afgespeeld, niet de muziek. Daardoor zie je duidelijk wat er allemaal op het scherm verschijnt. Satanstekens, occulte teksten, omgekeerde kruisen, spuitende erecties. En dat allemaal na Biebers 'bekering'. Justin Bieber wordt vaak beschouwd als een vrij onschuldige popartiest en is ook bij refomeiden behoorlijk populair.
Jeremiah
14-04-2016 / 10:51
Dat verklaart een hoop.

Maar waarom doet men dit? Als men dit in de video wil hebben heeft dat toch een doel? Als niemand dit onder ogen komt omdat geen mens een clip sterk vertraagd gaat afspelen zal het toch het beoogde doel missen?
Mona
14-04-2016 / 11:15
@Omega
"Daardoor zie je duidelijk wat er allemaal op het scherm verschijnt. Satanstekens, occulte teksten, omgekeerde kruisen, spuitende erecties".

Ik ben een voorstander van het innitiatief wat betreft de poplezing.
Toch vraag ik me af waar de grens ligt wat noodzakelijk is om te laten zien en wat niet.
Ik hoef persoonlijk geen spuitende erecties te zien.
Waar ligt de grens voor jullie wat jullie laten zien? Wat is noodzakelijk en verantwoord?
Omega
14-04-2016 / 18:24
@Mona Het is een cartoon van een spuitende erectie ;-) Oftewel ontmaskeren. Zoals Elia dat ook deed op de Karmel. De profeten van Baäl mochten vooraf vrijwel een hele dag hun occulte show opvoeren, voordat Elia ze ontmaskerde als leugenaars en bedriegers.

@Jeremiah Verborgen communicatie heeft een groter effect dan je zou vermoeden. In de reclamewereld is dit zeer gebruikelijk. Subliminale boodschappen noemen ze dat: https://nl.wikipedia.org/wiki/Subliminale_boodschap
advocaat
15-04-2016 / 14:27
@Mona. Het is inderdaad lastig waar de grens ligt. Het is dan ook heel belangrijk welk publiek je verwacht en wat je doel is. Toch moeten we altijd de Bijbel openen om door Gods Geest te zoeken naar een antwoord. Wie van ons kan dan weten dat wat God wil precies bij ons bekend is. Wij zijn zo klein en ons verstand is zo gering vergeleken met Hem. Daarom vind ik het volgende ook zo moeilijk: God zegt in Zijn Woord dat we niet mogen echtbreken. Toch geeft Hij aan Hosea de opdracht om met een hoer te trouwen. Begrijp je dat? Natuurlijk weet ik dat God aan Zijn volk Israël wilde laten zien dat zij met andere goden hoereerden enz. Maar als nu een bijvoorbeeld een dominee die opdracht zou krijgen? Heel de christelijke (Reformatorische) bevolking zou er over heen vallen. Ik denk dat veel van onze jongeren die al volop hier in leven dit niet als schokkend ervaren, maar degene die dit voor de eerste keer zien duidelijk wel. Dan is het meteen duidelijk dat je je hiervan verre moet houden en aan de Heere vraagt om hier mee niet bezig te gaan. En degene die er volop mee bezig zijn ( deze mensen wankelen ten dode) geconfronteerd worden door Zijn Woord en Geest, op deze avond tot zichzelf zullen komen en zeggen: Ik zal naar mijn vader gaan en zeggen: Ik heb gezondigd tegen de Heere en U.Wees mijn zondaar genadig!!!!! Dan zal Jezus wonderen doen omdat Hij het zelf beloofd heeft.
Laten we dus vooral niet discussiëren wat wel of niet toelaatbaar is ( wie weet dat?) maar samen de Heere aanlopen door gebed om in ontferming neder te zien op degenen die wankelen ten dode. En daarin hebben we als christenen een belangrijke roeping!!! Doe je mee????
Omega
15-04-2016 / 16:07
@advocaat Van harte amen daarop!
3parels
22-04-2016 / 14:46
Als je de clip bekijkt van Justin Bieber zie je op een gegeven moment dat erallerlei tekeningen op zijn lijf geprojecteerd worden. Het gaat heel snel, maar als je m na elke seconde pauzeert krijg je een impressie. Vreselijk!
Kijk, bij muziek hoort altijd een clip. Maar meeste jongeren horen het eerst via de radio. Later zoeken ze een nr dan op, de tekeningen kun je echt niet zien als je het normaal afspeelt maar de sfeer in de clip is al heel vervelend! Zeer schadelijk dit!
Wel vraag ik mij af of je bepaalde beelden moet laten zien. In het shockerende kan nl ook een vermaak zitten.
Omega
22-04-2016 / 18:24
@3parels Je kunt het ze ook alleen vertellen, maar dat doet de dominee ook. En dat heeft helaasa geen enkel effect (meer).
teejoo
26-04-2016 / 21:10
Grappig dat (aan de foto's te zien) Madonna's Girlie Show grapje nog steeds gebruikt wordt! Wel fijn dat ze het ditmaal niet meer misbruiken door het onder beelden van een ander deel van het concert te plaatsen! Dát stuke bedrog is dus voorbij!
teejoo
26-04-2016 / 21:12
Numer van Justin Bieber heet trouwens What Do You Mean, niet Where Are You Now. Titel wordt heel vaak herhaald, als je het daadwerkelijk zou luisteren was het geen kunst dat te weten.
Omega
27-04-2016 / 17:03
@teejoo Je bent vast geen Bieber-fan ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=nntGTK2Fhb0
jsml
27-04-2016 / 21:55
Oei, teejoo loog

Meer nieuws

Zo'n twee jaar geleden organiseerde de Gereformeerde Gemeenten een boetedag. De aanleiding voor deze speciale zondag vor...
42 reacties
08-04-2016
Telegraaf TV plaatste een reportage over het opmerkelijke levenswerk van de 81-jarige Chris van der Sman. De Nootdorper ...
geen reacties
07-04-2016
Muziek is niet neutraal. Het is de drager van een boodschap. In de popmuziek is die vaak platvoers en/of erotisch/seksue...
4 reacties
30-03-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering