Hufterig gedrag hoogleraren

Boer K. / 9 reacties

09-09-2011, 10:10

Dachten we dat slechts evolutionisten het niet zo nauw nemen met de waarheid, vanaf vandaag weten we dat ook sociaal-psychologen naar hartelust goochelen met cijfers. Enkele weken geleden wist de bekende wortelknager Roos Vonk van de Radboud Universiteit in Nijmegen, tevens prominent lid van de Partij der Dierlijken, het wetenschappelijk bewijs te leveren dat mensen die vlees eten hufterig gedrag vertonen.

Samen met evenknie en hoogleraar Diederik Stapel van de Katholieke Universiteit Tilburg toverde ze hiervoor een duizelingwekkende hoeveelheid cijfermateriaal uit de tombola, waarmee dit zou worden aangetoond. Kritische vragen van journalisten werden bestempeld als een aanval op de persoonlijke integriteit van de koninklijke hooghartigheden Vonk en Stapel.
 
Maar waar Vonk is, is ook vuur. Donderdag werd bekend dat Diederikje de getalletjes uit z'n dikke duim had gesabbeld en dat zijn vriendinnetje (Vonk en Stapel zijn dikke maatjes) zonder hoor of wederhoor, nader onderzoek, of welke vorm van wetenschap dan ook, er haar conclusie aan verbond: vleeseters zijn hufters.
 
Zonder empirische studie durf ik wel te stellen dat de moestuinschoffelaars Vonk en Stapel hufters zijn, tenzij frauderen niet onder hufterig gedrag valt natuurlijk. In dat geval zal ik nader wetenschappelijk onderzoek moeten doen naar de bedrijfsblindheid van het tweetal.  Ik weet nu hoe dat moet.

Boer K. op 09-09-2011, 10:10
9 reacties
klapschaatser
09-09-2011 / 19:57
Sinds wanneer is Hobrink een wetenschapper? Bovengenoemde lieden deden wetenschappelijk onderzoek. Of gelden daar geen bijzondere regels voor?

Een voorbeeld van evolutionisten die de waarheid niet zo interessant vinden? Neem de aanbidders van de Tiktaalik, een zogenaamde missing link. Pools onderzoek toont aan dat dit onzin is: http://vorige.nrc.nl/wetenschap/article2452995.ece/De_sporen_van_de_eerste_viervoeter
Maar dat komt niet zo van pas blijkbaar.
klapschaatser
09-09-2011 / 20:20
Dat laatste schort het dus aan.
Maar je mag het noemen zoals je wilt hoor. Als ik bijvoorbeeld groen zeg, zeg jij waarschijnlijk dat het geel gemengd met blauw is ;-)
Omega
11-09-2011 / 22:01
@theomega

De evolutietheorie is gebaseerd op het allereerste begin, het bij toeval onstaan van een levende cel. En als het geen toeval is, kun je het vast nog wel een keer nabootsen. Toch? Vreemd genoeg is dat met al onze kennis en mogelijkheden nog nooit gelukt. Wij kunnen geen leven scheppen. Kortom, de sprookjes van Hans Christaan Andersen zijn een stuk geloofwaardiger dan de evolutieTHEORIE.
Omega
12-09-2011 / 12:58
@theomega

Wacht even. Begrijp ik het goed dat evolutionisten denken dat er al leven was voor het ontstaan er van? De theorie wordt steeds interessanter.
refoweb
12-09-2011 / 18:36
Let aub even op de nieuwe voorwaarde voor het plaatsen van een reactie bij Nieuws en Dwars: "reacties die niets met het artikel te maken hebben, worden door de moderators verwijderd".
Omega
12-09-2011 / 22:22
Zoals ook bij het andere onderwerp vermeld, er zijn ook nog mensen in deze maatschappij die gewoon een baan hebben en niet de mogelijkheid bezitten om 24 uur per dag, zeven dagen in de week online te zijn en dus niet op iedere negatieve en zinloze digitale scheet kunnen (of willen) reageren.

Maar ik moet toegeven dat theomega wel een enorm gevoel voor humor heeft. Hij maakt christenen hier belachelijk vanwege hun geloof in (een) God, maar zelf is hij er van overtuigd dat zijn verre, verre voorouder een pissebed (o.i.d.) is. Normaal gesproken zou ik dat enorme kolder vinden, maar in dit ene geval ben ik best bereid om dat voor waar aan te nemen.

Maar laat ik het wat eenvoudiger voor je maken theomega, zodat je het ook kunt begrijpen. Evolutiegelovigen gaan er van uit dat (uiteindelijk) al het leven op deze aardbol ontstaan is uit één levende cel. Er moet toch ergens een begin zijn van waaruit de evolutie is begonnen, naar ik aanneem? Welnu, welke toverfee heeft voor die eerste levende cel gezorgd? Ik kan het zelfs nog eenvoudiger voor je maken: waar begint voor jou de evolutie?
Omega
13-09-2011 / 20:11
Goed artikel over Roos Vonk in Vrij Nederland: http://www.vn.nl/Archief/Wetenschapmilieu/Artikel-Wetenschapmilieu/Onder-psychologen.htm?utm_source=opiniebladen&utm_medium=twitter
Hynsteblom
17-09-2011 / 13:15
Over HUFTERS gesproken? Boer blijf bij (je) paarden! Enkele Asociaal-psychologisch handelende hoogleraren van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht gedragen zich sinds 1991 als valse dopers en verzieken sindsdien, met het imago, de zeer grote belangen van rechthebbenden èn het eerlijk selecteren van dekhengsten, ten faveure van de vriendjes van de paardenclub KWPN, alwaar de Ledenraad ziende blind is.
Pompelmoen
17-09-2011 / 18:47
@Hynsteblom
Als psycholoog (die nota bene nog college heeft gevolgd bij mw. Vonk) snap ik heel goed waarom mensen zo'n moeite hebben met de sociale psychologie; zelf vind ik ook zeker dat daar het nodige op af te dingen valt.
Maar wat jij zegt over hoogleraren diergeneeskunde, is inderdaad HELEMAAL waar! De diergeneeskunde is op nogal onfrisse wijze verstrengeld met de farmaceutische industrie, en daar hoor je inderdaad zelden wat over. Goed punt!

Lees ook deze columns

In navolging van de Europese Unie veegt ook Australië zijn derrière af met zijn christelijke roots. De termen Before Ch...
7 reacties
06-09-2011
Het aantal inheemse stammen dat nog niet de beschikking had over het evangelie in hun eigen taal is recent substantieel...
2 reacties
02-09-2011
"Nou, nou dominee, dat klinkt wel erg evangelisch. Ik hou daar niet zo van. Dat neemt Jezus maar aan... Dat gaat zo maar...
13 reacties
01-09-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering