Gebed van een 'rechtvaardige'

SMS / 55 reacties

23-08-2011, 11:10

Dank U dat ik lid ben van een rechtzinnige kerk, waar de Bijbel in overeenstemming is met de leer. Ik ga zondags tweemaal naar de kerk en als het mogelijk is, doordeweeks nog een derde keer. Ik lees iedere dag uit een degelijke oudvader. Mijn boekenkast staat vol met bekeringsgeschiedenissen en bijbelverklaringen. Mijn kinderen voed ik streng op, naar de leer van onze kerk. Ze volgen reformatorisch onderwijs.

Ik draag alleen stemmige kleding, die ik heb gekocht bij een kledingwinkel die op zondag gesloten is. Mijn dochters verbied ik om een legging te dragen. Ik leer mijn kinderen bidden: "Heere bekeer mij, zoals U Uw oude volk hebt bekeerd." Aan tafel ga ik hardop voor in gebed. Ik lees een reformatorische krant en een dito familieblad. Ik heb geen tv in huis en mijn computer heeft gefilterd internet. In ons gezin is niemand ingeënt en we lopen U ook niet voor de voeten door ons te verzekeren.
 
Een belangrijk deel van mijn inkomen schenk ik aan de kerk en aan organisaties die de reformatorische belijdenisgeschriften in hun grondslag hebben. Van uitbrekende zonden heb ik geen last en ik ben bescheiden en ootmoedig. Ik heb diep respect voor hen die de oude waarheid zijn toegedaan. Ik zing en luister alleen naar psalmen op hele noten. Van gezangen en opwekkingsliederen moet ik niets hebben. Van alles wat riekt naar 'evangelisch' blijf ik ver uit de buurt. Ik waarschuw een ieder tegen een gestolen Jezus. Het woord HEERE schrijf ik met vijf hoofdletters. De Herziene Statenvertaling komt mijn huis niet in. Ik ben onze predikant en de ambtsdragers gehoorzaam. Hun onderwijzing volg ik en hun uitleg van Gods Woord trek ik niet in twijfel. Ik ben lid van de SGP.
 
Dank U dat ik niet ben als de geveinsden die voor eeuwig verloren gaan... Amen.

SMS op 23-08-2011, 11:10
55 reacties
machiels
23-08-2011 / 11:22
Ik neem aan, dat e.e.a. ironisch bedoeld is. Het nut van dit soort geschrijf kan ik nog steeds niet inzien.
Kan de schrijver opheldering geven?
QuadCoreInside
23-08-2011 / 11:30
Ongelooflijk dat dit soort pulp geplaatst wordt. Dit heeft echt nul komma nul waarde voor wie dan ook. Alleen voor de wereld die die domme gristenen weer eens flink kan uitlachen. Chapeau.
janknoepert
23-08-2011 / 11:38
Snappen jullie 'm niet? Wellicht even Lukas 18: 9-14 lezen?
Dit is de houding die wij als brave christenen heel vaak hebben. Check bijvoorbeeld ook http://www.eo.nl/blogs/eojongeren/2010/03/05/gebed/
meribel
23-08-2011 / 12:49
@janknoepert;
bovenstaande link is een zeer goede tip! Voor een ieder, lees die ook!
machiels
23-08-2011 / 14:34
@janknoepert: bedankt voor je uitleg. Ik was daar zonder jouw hulp nooit opgekomen, hoewel ik geen vreemdeling ben in Jeruzalem.
Alpha
23-08-2011 / 18:28
Ik mis er één: ...en Refoweb is mijn startpagina.
Omega
23-08-2011 / 18:43
Kan niet. Refoweb komt niet door het filter...
Roozemond
23-08-2011 / 19:50
Het zal heus een doel hebben het plaatsen van dit stuk, maar ik vind het eerder een houding oproepen van afkeer dan van gebed voor al deze mensen die echt zo leven.
waterval
23-08-2011 / 20:43
Ik ben het ermee eens dat het goed is om mensen aan het nadenken te zetten. Hoe is het gesteld met onze eigengerechtigheid? Alleen vind ik deze manier ronduit een vorm van spotten. Het is notabene een gebed, wat SMS hier neerzet! Met de naam van de Heilige God bedoelt, in het 'U', wat steeds terugkomt. Waarom op deze manier? Het had niet 'in de vorm van een gebed' gehoeven. Al weet ik dat velen wellicht dit gebed wel herkennen, laat dat tot zelfonderzoek leiden. Maar laten we toch voorzichtig zijn als het gaat om de eer van de Heere... deze column strekt mijns inziens niet tot Zijn eer...!
Violoncello
23-08-2011 / 21:18
Dit vind ik echt het beste column-achtige stuk dat ik ooit heb gelezen hier! Prachtig!
Vergeet natuurlijk niet hier Lucas 18 vanaf vers 9 bij te lezen.
reneb
23-08-2011 / 22:54
smakeloos.
Uw brief zal niet misstaan op GeenStijl.........
ik ben lid van een pkn gemeente gb.
wij kunnen met zn allen, incl. de scrijver van dit smakeloze stukje, een voorbeeld nemen aan de rechterkant van de gereformeerde gezinte. christen-zijn: maar gij geheel anders....
Ootmoed, EERBIED, ik ben er soms jaloers op.
ik heb daar meer mee dan met mensen welke praten over God alsof het hun maatje en gabber is.
tuurlijk zijn er misstanden in de ultra rechterkant, maar beste schrijver, die zijn er in uw stukje ook, in uw leven ook, in uw gemeente....
Probeer eens de mooie zaken eruit te pikken en er uw voordeel mee te doen.
genoeg te leren.
en als u het positief benaderd, kunnen zijn wellicht van u leren.
nu trap u de rechterkant in een hoek.
moderator???????
Christian
23-08-2011 / 23:12
En ik ben ook zo verstandig dat ik naar het geloof heb gegrepen, zodat ik het altijd in m’n binnenzak heb zitten. Als ik geloven wil, dan kan ik dat tenminste.

Ik behoor niet tot dat ellendige en arme stumpersvolk. En ik hoef ook niet te hongeren en te dorsten naar de gerechtigheid. Daardoor hou ik nog wat tijd en gelegenheid over om die wereldvreemde stakkers er eens flink van langs te geven. En als ik daarmee een gelovige ergert, dan vind ik dat geen probleem; ik beschik immers over de christelijke vrijheid…

Mattheus 18 : 1-10

Erg jammer dat deze column hier, op Refoweb, verschijnt :(
1a2b3c
24-08-2011 / 09:49
reneb: maar gij geheel anders....

Zo lang er nog gedacht wordt dat het 'geheel anders' in uiterlijke dingen bestaat is er iets grondig mis.
Rom.12:2 En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word innerlijk veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is.
Als je gezindheid is verandert wil je uiterlijk ook niet tegen Gods Woord ingaan, maar van de dingen die SMS noemt staat maar weinig over in de Bijbel.
Lees de vele discussies over al die uiterlijkheden waar iedereen zich zo druk over maakt 'wat mag wel en wat mag niet', en daarbij het gebrek aan geloof(zekerheid).
Als de goede volgorde eens aangehouden werd: Mat.23:26 Blinde Farizeeër, reinig eerst de binnenkant van de drinkbeker en de schotel, zodat ook de buitenkant daarvan rein wordt.
Geen stijl, smakeloos .... je kunt de spiegel geen verwijt maken omdat het gezicht wat je ziet je niet aanstaat.
Ik vind het niet gek dat de bal die we zelf aangeven erin gekopt wordt!

En beste Christian, jouw reactie is minstens zo ironisch naar links toe, als de column naar rechts toe is. Dus de pot verwijt de ketel .....
Violoncello
24-08-2011 / 10:37
@reneb - Volgens mij begrijp je niet dat dit geen manier is om ''de rechterkant in een hoek te trappen'' maar eerder een wat modernere vorm van 'zelfreflectie'. Volgens mij begin je al te roepen voor je door hebt waar de column over gaat.
helmuthoorn
24-08-2011 / 14:36
Tja....
Hier wordt mij en vele anderen wel even een spiegel voorgehouden.
Godsdienstigheid zegt helemaal niets zonder bekering en geloofsverbondenheid met de HEERE Jezus Christus. Als dat niet het geval is dan dienen dit soort dingen alleen maar om een mens rechtvaardig in zichzelf te maken.
Liesel
24-08-2011 / 14:59
Walgelijk stukje! @ Omega: jouw reactie raakt nog kant nog wal ! Makkelijk, schoppen in je eigen gezinte !
Discipel
24-08-2011 / 16:31
Ik vraag me af of de reacties op het verhaal van Jezus uit Lukas 18 ook ongeveer zo waren. Ik denk dat Hij dan wel verdrietig is weggelopen, weer niet begrepen...
Liesel
24-08-2011 / 16:45
Je denkt toch zeker niet dat Jezus bij zo'n stukje wat hierboven beschreven is wel stond te klappen ?
Omega
24-08-2011 / 17:32
Zo is het Liesel. Wij refo's zijn het. Eigen volk eerst. Goed vroom ons best doen, dan komt het vast helemaal goed...
Roeltje
24-08-2011 / 19:43
Als we de link van janknoepert naast bovenstaande column zetten dan wordt ons allemaal een spiegel voorgehouden!

Lees ook deze columns

Ook tot vervelens toe vakantie aan het vieren in je eigen prachtland met dito weer op de Playa del Balkona of Cote d'Ach...
15 reacties
19-07-2011
Musica en het Refodom is een moeizame combinatie. In het grijze gebied tussen de 150 Psalmen en foute pop ligt een boel ...
11 reacties
11-07-2011
Digitale diarree. Mijn beeldscherm blijft er niet van verschoond helaas. Wat eens een smakelijke hap was, is binnen no t...
1 reactie
06-07-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering