Genemuidse lieverdjes

Ali As / 32 reacties

11-02-2011, 09:25

Het is een bekend gezegde: uitersten raken elkaar. Een van de plaatsen in de bijbelgordel waar veel uitersten tesamen verkeren is Genemuiden. Van heel erg rechts tot nog erger links. Orthodox in de leer enerzijds. En aan de andere kant het niksisme van de SBS-generatie. Beide ultra's hebben de handen ineengeslagen om de komst van de zogenoemde poplezing (JijDaar!) zaterdag naar het tapijtdorp te voorkomen.


Gebroederlijk trekken ze ten strijde om te voorkomen dat de plaatselijke zuipketen leeglopen of het kroost anderszins op een verkeerde wijze tot bekering komt. Want wedergeboorte vindt namelijk alleen plaats in de juiste kerk onder de enige echte ware rechtzinnige leer. En alleen bij een enkeling.
 
De simplistische niksisten vinden het maar, uh... -inderdaad- niks dat hun popspeeltje onder vuur ligt. Vuilspuiterij in beeld en geluid moet kunnen en iedereen die deze visie niet deelt is een extremist. De motivatie van het andere tegengeluid heeft meer te maken met de presentatie zelf. De lezing is te confronterend voor de Genemuidse lieverdjes. Aan het Zwartewater (hoe toepasselijk) bevinden zich namelijk vooral jongeren die nooit naar popmuziek luisteren en op deze wijze weleens op een idee gebracht kunnen worden.
 
Als naïviteit een prijs verdient, dan komt dit argument met stip in aanmerking voor het erepodium. Een rechts-reformatorische kerk die vindt dat de mens geneigd is tot alle kwaad, uitgezonderd de jongeren van de eigen gemeente... Welkom in Genemuiden.

Ali As op 11-02-2011, 09:25
32 reacties
10249
11-02-2011 / 11:12
Niet erg origineel meer.
BHM
11-02-2011 / 12:20
Foute column!!
Je schuift nu een kerk een uitspraak in de schoenen die niet gedaan is.
Je maakt hierbij een kerkenraad onterecht belachelijk en ik weet niet of je meent Jijdaar hiermee een dienst te bewijzen maar dan sla je de plank aardig mis.
Als het op deze manier moet dan zullen mensen helemaal afstand nemen.
Dit is een christen-onwaardige column. Jammer.
Christian
11-02-2011 / 18:18
alweer zo'n niks toevoegende column. Snap niet dat deze bagger op Refoweb gepubliceerd wordt.
BJD
12-02-2011 / 09:33
Wat een foute column. Liefde overwint kennelijk niet alles ... iig geen ergenissen. Kan me niet voorstellen dat JIJDAAR blij is met dergelijke collumn. Netzomin als de reacties die werden gegeven nadat ze niet in A'foort mogen komen. Jammer..Kijk graag naar jijdaar maar op zo'n manier zetten ze zich af van bep gedeelte van de gereformeerde gezindte terwijl ze toenadering zouden moeten zoeken. Is idd bagger.. snap ook niet dat refoweb dit toelaat..
Omega
12-02-2011 / 13:59
Volgens mij doet JijDaar niets anders dan proberen toenadering te zoeken met alle reformatorische kerkgenootschappen en probeert ze zich steeds bescheiden op te stellen. Sterker... nooit zullen ze adviseren je kerk te verlaten. En laat helder zijn dat JijDaar niets met publicaties, berichten of columns van Refoweb van doen heeft.
BHM
12-02-2011 / 15:22
Zie je wel dat deze column geasocieerd wordt met Jijdaar?! Daar was ik al bang voor....
Refoweb; let op uw zaak!! Dit moeten jullie niet willen!!
Wie dien je nu met zulke columns??
reneb
12-02-2011 / 15:34
@Ali As

Hoor en wederhoor?????
Prima om je af te zetten tegen oogkleppengodsdienst maar dan ten alle tijde met hoor en wederhoor.
Misschien hebben ze wel hele goede weloverwogen argumenten...
mvg rene
Omega
12-02-2011 / 15:42
Misschien komt de columnist wel uit Genemuiden en heeft hij alle informatie... En misschien heeft hij nog wel meer kennis van de omstandigheden dan nu terloops aangehaald is.

Hoor en wederhoor in een column? Dat genre heet nieuwsbericht volgens mij.
Roozemond
12-02-2011 / 16:28
Hoe dan ook, God is er heel duidelijk in wat je hier mee moet doen, breng liever en oproep tot gebed voor Genemuiden naar Refoweb ipv dit geweldige instrument in de hand van satan te plaatsen. Doe er ajb niet aan mee. Een dorp als Genemuiden heeft zeer veel gebed nodig voor een radicale doorbreking.
reneb
12-02-2011 / 16:56
@Omega
Daar heb je zeker een punt.
Alleen gaat het hier over zaken welke stoffelijke en aardse zaken overtreffen.
Daarbij is zo'n opstelling niet helemaal gepast mijns inziens.
kritiek prima, graag zelfs maar ook enige nuance.
Een column waar kritiek wordt geleverd zou beter afgesloten kunnen met de woorden van @roozemond
henk13
13-02-2011 / 16:17
Het valt mij op dat de nieuwsberichten en column qua inhoud en taalgebruik steeds meer wereld gelijk vormig worden. Echt jammer. En ik sluit me dan geheel aan bij @Roozemond, @Reneb en @Molly Malone.

Hopelijk keert het Refoweb team weer terug naar wat zij vroeger waren een betrouwbaar internet portaal voor de refojongeren.
Liesries
13-02-2011 / 23:55
Vooral dat net doen alsof alléén Genemuiden dat soort jeugd kent?
Omega
14-02-2011 / 08:05
Nou Molly, jouw negatieve feedback is gewoon blijven staan hoor ;-)

Je komt hier nog niet zo lang Lies, anders zou je weten dat Barneveld, Staphorst, Rijssen, Ede en tal van niet-refoplekjes al eerder geblogd zijn. Kortom, Refoweb is kritisch naar anderen, maar ook niet benauwd om in eigen vlees te snijden.

En dit is niet verdedigen, Molly, maar uitleggen.
arjan1984
14-02-2011 / 14:11
Betrouwbaar houd eerlijkheid in henk13, en als je heerlijk alles onder de mat schuift ben je schijnheilig. T lijkt op mijn vroegere opruim methode. Was altijd erg snel klaar, alles achter t bed. Helaas ruimt dat niet op. Reffoweb is eerlijk, volgens mij hebben we daar meer aan, dat onder de tafel gedoe heeft binnen de roomse kerk tot ernstige zaken als misbruik geleid. Laten wij gewoon open blijven en niet alles onder de refomat vegen
Roozemond
14-02-2011 / 18:04
@Jan28: ik ben een gergemmer en kan niets anders zeggen dan: Je hebt gelijk!
O God, maak ze eerlijk en open hun ogen!
drernie
14-02-2011 / 19:54
Ik kan mij goed voorstellen dat ze dit willen verbieden. Ik heb een korte impressie gekeken hier op refoweb en gelijk afgezet. Dat ze Lordi opvoeren als mainstream muziek is volstrekt absurd en alleen maar bedoeld om te shockeren. Door alle popmuziek op één hoop te gooien maken ze zichzelf ongeloofwaardig.
henk13
14-02-2011 / 21:12
@arjan1984 Ik ben het met je eens dat dingen niet onder de mat moeten worden geschoven. Maar je kunt daar ook een andere inhoud voor kiezen om de zaken te stellen zoals ze zijn. Want zoals het nu gebeurt vind ik het niet christelijk.

@jan28 ik kom nergens het woord gergem tegen in de column.
henk13
15-02-2011 / 14:01
@jan28 In genemuiden wonen zo'n 15000 inwoners waarvan er zo'n 2000 lid zijn gereformeerde gemeente behoren. De PKN vertegenwoordigd zo'n 3000 leden Hersteld Hervormd hebben zo'n 1200 leden. En verder heb je nog wat kleinere kerken zoals de Christelijk Gereformeerde kerk.

Dus PKN voert de boventoon met de Gergem in hun kielzog.

En btw ik ben geen gergemmer maar ken genemuiden goed genoeg.
Omega
16-02-2011 / 06:58
@drernie

Tja, als de winnaar van het Eurosongfestival al geen mainstream meer is... De band en zijn muziek is korte tijd razend populair geweest. En als de inzending Hard Rock Hallelujah in 2006 door heel Europa wordt uitgekozen en bovendien wint met het (op dat moment) hoogste puntenaantal ooit, dan is het niet meer dan logisch dat dit deel uitmaakt van een poplezing. Een satanisch nummer dat als winnaar gekozen wordt bij het meest zoetsappige liedjesfeest ter wereld...

Je hebt de lezing duidelijk niet gezien. Het idee dat alle popmuziek op één hoop wordt gegooid klopt in ieder geval al niet. Maar er komen gelukkig nog genoeg mogelijkheden om je kennis wat bij te spijkeren.
pannenkoek
16-02-2011 / 07:54
@Omega, jij zat er volgens mij wel, of was dat een ander? Je twitterde af en toe, kon ik mooi zien hoe de avond vorderde. Mijn man en dochter waren er ook.
Ze waren vol lof over de geweldige afsluiting. Als één golf kwam de 'massa' overeind en klonk het 'maar de Heer' zal uitkomst geven'. Schitterend.

Lees ook deze columns

Wie recent een bezoekje bracht aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle kon getuige zijn van een bijzonder verschijnsel. Medelanders met een getint uiterlijk liepen af en aan naar het inval...
21 reacties
05-02-2011
Hoe klop je refo's geld uit hun portemonnee? Simpel. Zet ergens "christelijk" of "reformatorisch" voor en succes is verzekerd. De pecunia's rollen je broekzak binnen. Over verzekeren gesproken... Sind...
44 reacties
01-02-2011
Niets menselijks is het christendom vreemd. Zelfs valsparkeren niet. Politieagenten in de gemeente Barneveld hadden onlangs zelfs hun handen vol aan het wangedrag van de evangelische Doorbrekers. De h...
7 reacties
31-01-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering