SGP maakt forse ruk naar rechts

Ali As / 8 reacties

07-01-2011, 14:52

Het einde van onze parlementaire democratie is nabij. Dat christendemocraten en PVV'ers met enige regelmaat hun richtingenstrijd op straat uitvechten, is inmiddels een van de zeldzame zekerheden in onze pedopolder. Maar nu in de oudste en meest stabiele partij van Nederland, het statige en standige SGP, eenzelfde verdorven geest heerscht, kunnen we een politiek armageddon niet meer ontlopen. Binnen nu en zeer snel zullen alle politieke partijen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau in het zwarte gat van de anarchie verdwijnen. Vrijdag maakte het bestuur van de Provinciale Vereniging Gelderland bekend dat de gematigde statenleden Holdijk en Zondag van de nieuwe kieslijst zijn geknikkerd.


Lijsttrekker bij de verkiezingen voor provinciale staten op 2 maart wordt de voormalige directeur van de reformatorische schoolgemeenschap der Fruytieren in Apeldoorn, Eppie Klein; zijn daden benne groot. Bij kenners loopt nu een lichte rilling over het vege lichaam en oud-leerlingen zullen weer nare dromen dromen.
 
Het politbureau van de SGPiaanse provinciale vereniging noemt de nieuwe lijst een verjonging. De feiten duiden meer op een rabiate ruk naar rechts. Van de eerste zeven kanshebbers voor het Gelderse pluche, behoren er vier tot de Ger. Gem. in Ned. Eppie, zelf Hersteld Hervormd - zeg maar rechtsbuiten, en z'n uitgetreden makkers hebben blijkbaar een geslaagde greep naar de macht gedaan.

Al jaar en dag worden de Gelderse kiesverenigingen gedomineerd door de sombere vrouwenhatende volgelingen van een zekere kerkleer. Tel daarbij de dartelende egodraline van Eppie en je hebt alle aspecten voor een broedermoord. Weer een partij die we niet meer serieus hoeven te nemen. Nog een paar te gaan.

Ali As op 07-01-2011, 14:52
8 reacties
sydneylover
17-01-2011 / 16:46
Tja... als je het niet met de keus van het partijbestuur eens bent dan is het iedere kiezer vrij om een andere partij te kiezen, toch?
Eerlijk gezegd vind ik dit een beetje een goedkope persoonlijke aanval op Eppie Klein (al ken ik de beste man helemaal niet).
klapschaatser
18-01-2011 / 13:27
Het is natuurlijk wel vreemd dat een partij met een achterban van 2 miljoen mensen (ik ga even uit van de kerkleden van Gereformeerde Bond tot en met uiterst rechts) onevenredig worden vertegenwoordigd door een zeer conservatief deel. Dat is in ieder geval geen afspiegeling van de stemmers op de SGP. Toeval misschien? Of zijn ze gewoon de beste keus? Ik hoop het van harte.
henk13
22-01-2011 / 21:43
Wat heeft een kerkverband met politieke kwaliteiten te maken? En wat betreft de kwaliteit van een collum het is wel makkelijk om nav een artikel even een stukje te schrijven door het wat op te "leuken" met wat rellende teksten. Ik zou zeggen schrijf eens een echte collum.
arjan1984
01-02-2011 / 10:58
ik kan de schrijfstijl juist wel waarderen. of t zo erg is is de vraag maar t kent wel een kern van waarheid voor zover ik kan beoordelen (dat is niet extreem ver) wel opvallend dat dat er zo zwaar geschut in t front zit!
janszoon
02-02-2011 / 18:12
Sorry maar deze colum schrijver praat uit een leeg hoofd. Of het nou een colums is of niet .....
Respect voor een ander of ander partij ?? lekker christelijk.
arjan1984
04-02-2011 / 15:39
janszoon, waarom zou deze collum vallen onder het kopje dwars? sommige mensen snappen t echt niet. bovendien heeft jouw sarcastische toon ook helemaal niets met naasteliefde te maken, dus zo christelijk ben jij ook niet bezig.
janszoon
08-02-2011 / 13:28
Van het eerste gedeelte van deze column zeg ik ja oke...

Maar vervolgens praat hij sarcastisch en cynisch over mensen, SGP en kerkverbanden.
Pedopolder en broedermoord..... ja

Goed, misschien is mijn mening iets te fel maar zeker niet sarcastisch.

tip. Ali as lees een de column van J. van Klinken uit de zaterdagkrant!
arjan1984
12-02-2011 / 17:38
het wordt gewoon tijd dat mensen een zakje zout naast de pc zetten, dan kunnen ze deze collumns eindelijk eens met n korrelte nemen iedere collumn weer zijn er mensen die uit hun dak gaan dat t niet kan enz. ergens ook wel vermakelijk eigenlijk:D

Lees ook deze columns

Een bekend gezegde luidt: God kan met een kromme stok rechte slagen toebrengen. Soms zijn de stokken zelfs zo krom dat ze als zodanig niet eens meer zijn te herkennen. Wie had verwacht dat de rioolpij...
6 reacties
03-01-2011
Meer nieuws uit de asfaltjungle. Dit keer een fraai staaltje christelijk bumperkleven. In het Amerikaanse Fort Worth zijn atheïsten namelijk een Godloochen-campagne gestart op de lijnbussen aldaar. "M...
4 reacties
21-12-2010
Help, Het is bijna Kerst. Tijd voor onze tv-sterren en andere groten der Hollandse klei om zich weer eens van hun opperbeste sociale kant te laten bekijken. Hongerende Afrikaanse kindertjes en gekooid...
Geen reacties
20-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering