Jan of Jezus

Kruipolie / 6 reacties

03-01-2011, 09:23

Een bekend gezegde luidt: God kan met een kromme stok rechte slagen toebrengen. Soms zijn de stokken zelfs zo krom dat ze als zodanig niet eens meer zijn te herkennen. Wie had verwacht dat de rioolpijp GeenStijl en het zwaar gesubsidieerde baggerprogramma PowNews het evangelie van Jezus Christus zouden verspreiden? En toch is dat gebeurd. Het zal ongetwijfeld niet de bedoeling zijn geweest van de bleke vegeterende computerzombies die van achter hun veilige computerschermpje de meest ranzige boodschappen de wereld in sturen.


Een eerste voorzichtige schatting maakt duidelijk dat inmiddels meer dan 1 miljoen lezers, kijkers en luisteraars kennis hebben genomen van de gloednieuwe poplezing van de stichting JijDaar en het daaraan verbonden evangelie. Dat uit de mesthoop van het huidige Volksempfinden plots geurige viooltjes zullen groeien ligt niet echt voor de hand, maar de boodschap is in ieder geval -al dan niet verminkt- overgekomen. Met dank aan GeenStijl.
 
En dan te bedenken dat de poplezing niet eens bestemd is voor de buitenwacht, maar voor het reformatorische volksdeel waaruit jong en oud zich vergapen aan het halfnaakte corpus van Lady Gaga of ligt aan de naar rotte vis stinkende voeten van de zoetsappige Volendammer Jan Smit. Het kan verkeren.
 
Twee officiële lezingen zijn er inmiddels geweest en de derde wordt begin januari gehouden. Daarna trekt het konvooi het land in, misschien zelfs wel naar de bakermat van de palingsound. Wat te denken van een directe dialoog tussen ex-dj Koos de Jong van JijDaar en kroegtijger Jan Smit himself? Volgens Jan bestaat de hemel hier: drink rode wijn en maak plezier. Oftewel, zuip je klem. Koos wijst daarentegen op een eeuwige vreugde na dit leven. Jan of Jezus. Het is maar waar wie en wat je liever hebt...
 
Inmiddels stromen de reacties bij de stichting JijDaar binnen. Vele tientallen jongeren hebben inmiddels Lady Gaga, Lily Allen, DJ Isaac en hun duizenden kornuiten door het toilet gespoeld en de riooldienst overuren bezorgd. Refokroegen zullen stamgasten missen. Media buitelen over elkaar om een uitzending te wijden aan de lezing. En zo ontstaat er een ongekende mogelijkheid om het evangelie van Jezus Christus de wereld in te sturen. Met dank aan GeenStijl. Een bloemetje voor die jongens lijkt me op z'n plaats. Een bosje gladiolen ofzo.

Kruipolie op 03-01-2011, 09:23
6 reacties
Alpha
04-01-2011 / 13:49
Hoorde inderdaad zojuist van een jongen dat hij een enorme hoeveelheid popmuziek van zijn computer heeft verwijderd. En hij heeft er nog geen moment spijt van gehad. Het heeft hem alleen maar rust opgeleverd.
klapschaatser
18-01-2011 / 13:29
Je kunt inderdaad niet zeggen dat de Jong zijn boodschap niet onder de aandacht heeft kunnen brengen! ;-)
henk13
22-01-2011 / 21:45
Ha dit is een beter artikel over powned en koos dan dat sneue filmpje!
jeewee
26-01-2011 / 11:19
Geweldig dat hier het "Gij hebt wel kwaad tegen mij gedacht, maar God heeft het ten goede gedacht" hier weer neergezet.

Jammer dat de schrijver meent zich te moeten verheffen en zich verliest in onwaardige kwalificaties voor medemensen zoals "de bleke vegeterende computerzombies" en "de naar rotte vis stinkende voeten van de zoetsappige Volendammer Jan Smit".
Samanthi
01-02-2011 / 15:16
Ja op You tube was het orginele filmpje niet meer te vinden daar en tegen wel het filmpje over de orginele tape, wat een wonder, daar geeft Koos een groot getuigenis weg en roept hij op om naar God te gaan, ik bidt of de Heere het mag zegenen!
James100
02-02-2011 / 19:47
Klopt jeewee, wie met modder gooit wordt er mee besmet. Of je kunt ook gewoon op de stoep blijven staan terwijl je wat er in de goot ligt op de keper beschouwt.

Lees ook deze columns

Meer nieuws uit de asfaltjungle. Dit keer een fraai staaltje christelijk bumperkleven. In het Amerikaanse Fort Worth zijn atheïsten namelijk een Godloochen-campagne gestart op de lijnbussen aldaar. "M...
4 reacties
21-12-2010
Help, Het is bijna Kerst. Tijd voor onze tv-sterren en andere groten der Hollandse klei om zich weer eens van hun opperbeste sociale kant te laten bekijken. Hongerende Afrikaanse kindertjes en gekooid...
Geen reacties
20-12-2010
Ben je 18 jaar of ouder en heb je de leeftijd van de zeer sterken op het asfalt bereikt, lees dan verder. Prof. dr. Herman Noordegraaf vindt invoering van de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur ...
8 reacties
17-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering