De kijvende gemeente van ds. Darwin

Boer K. / 18 reacties

02-01-2014, 08:33

Het zal het gros der goegemeente vermoedelijk ontgaan zijn, maar diep in de krochten van de krantenkolommen parelde onlangs een glimpje hoop aan de duistere horizont der stijf-orthodoxe Evoluarianen. Een ideologische scheuring binnen de grootste religieuze beweging van ons land, de Kerk van Darwin (hij is groot), dreigt. Paleonthologen, geologen, biologen en anders gelogen, vliegen elkaar naar de geëvolueerde strot als ware het een klopjacht op een van de duizenden vermiste schakeltjes tussen dino en Daan. Een titanenstrijd tussen de rekkelijke atheïstische hogepriester Thomas Nagel en aanbiddingsbioloog Joris van Rossum enerzijds, en een viertal schriftuurlijk-bevindelijk preciezen onder aanvoering van sekteleidster Gerdien de Jong ter ultra conservatieve rechterzijde.

Dominee Darwin, een wetenschappelijke studie heeft de Engelse predikant nooit gevolgd, zou zich welhaast in z’n graf omzwiepen. Zijn atheïstische volgelingen kunnen elkaars bloed dezer dagen wel drinken. Ook hier geldt geheel in de lijn van de veel volprezen Darwinezen, het recht van de sterkste. Oftewel: de grootste schreeuwert krijgt het meeste gelijk. En priesteres Gerdien doet haar uiterste best. Ze trekt haar toch al brede scheur nog wijder open. Kort samengevat: de booswichten Nagel en -de onlangs gepromoveerde- Van Rossum gewaagden het een korreltje scepsis te strooien in de toch al krakende raderen van Darwins bedenksels. Om de creditwaardigheid van deze totalitaire en uiterst kostbare ideologie in stand te houden, is er vanzelfsprekend geen vleugje ruimte voor twijfel. Dus dient de promotie van Van Rossum ingetrokken te worden. Vindt Gerdiens’ coven. Scheuringen, afscheidingen, splitsingen, laster en achterklap. Religieuzer kan haast niet.
 
Een minstens zo aardige en zoveelste misser van deze geloofsfanatici is het oerverhaal van de coelacant. Het prehistorische ongedierte zou volgens de Darwindienaren 70 miljoen jaar geleden uitgestorven zijn en een van de onmisbare schakels vormen in de evolutie van zeezwemmert naar landkruipert. Als bewijs daarvoor golden in zeer diepe en aloude aardlagen ontdekte fossielen. Vrijwel hetzelfde smakelijke fileetje wordt op de vele Indonesische vismarkten echter nog steeds verhandeld. Vanzelfsprekend onder een andere naam. De sluwheid van de Evolutiedominees is grenzeloos, evenals hun fantasie en tenenkrommende exegese. Wordt opnieuw vervolgd.

Boer K. op 02-01-2014, 08:33
18 reacties
mortlach
02-01-2014 / 10:49
Ach, die ontdeking is alweer 75 jaar oud. Blij dat je slechts driekwart eeuw achterloop, boer.
benedictus
02-01-2014 / 14:12
@boerka luister voor enige nuancering naar Joris van Rossum zelf! Zie link vanaf plm 21 minuten.
...ik vind het best ingewikkeld hoor... maar denk vooral niet dat Joris geen evolutionist is!

http://www.wetenschap24.nl/programmas/hoezo-radio/Uitzendingen/2013/januari/10-01-2013-Darwin-en-seks-gaan-niet-goed-samen.html
Omega
03-01-2014 / 18:47
@Mortlach Evolutiewetenschappers doen ontdekkingen die volgens hen miljoenen jaren oud zijn. Wat is dan 75 jaar? ;-)
mortlach
04-01-2014 / 11:51
a swing and a miss... Jammer, Omega, normaal gesproken ben je toch scherper met je replieken. Ik neem aan dat ik je niet hoef uit te leggen wat het verschil is tussen mijn opmerking en de jouwe.
jotje
07-01-2014 / 19:49
Jammer. Hoewel ik niet eens ben met de toon waarop het debat over die promotie gevoerd werd, kan ik deze bijdrage van Refoweb niet echt grappig vinden.

Wat denkt Boer K? Dat mensen belachelijk maken bevorderlijk is voor het imago van de creationistische christen? Niet dus.

Wat denkt Boer K? Dat fouten maken bevorderlijk is voor de achting die mensen zullen hebben na het lezen van dit artikel voor Boer K?

Is Boer K. een evolutiewetenschapper? Is Boer K een wetenschapshistoriekenner? En weet boer K misschien niet het verschil tussen satire en aandachttrekken?

"Dominee Darwin, een wetenschappelijke studie heeft de Engelse predikant nooit gevolgd".

Dus? Heeft Boer K wel een opleiding genetica achter de rug? Vermoed van niet. (Iets van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, alleen was de ketel wat slimmer).

"Een minstens zo aardige en zoveelste misser van deze geloofsfanatici is het oerverhaal van de coelacant."

Nee, je weet het verschil tussen soort en geslacht niet. Heb je wel eens gehoord van de punctuated equilibribrium theorie en van de term 'adaptive landscape'? Waarschijnlijk niet. Want anders zou je niet zo hoog van de toren blazen!

Wellicht zou een geloofsfanaat zoals jij wat minder van stapel moeten draaien, en met beide beentjes op de grond gezet moeten worden. Het brood dat je eet, de macaroni, en het vlees dat je vreet, is tot stand gekomen door evolutie. Accepteer het.

Een brocolli plant is wat anders dan de wilde Brassica rapa. Domesticatie = evolutie. Evolutie is opstapeling van veranderingen. Brocolli is lekker, koolplant is bitter. Misschien moet je daar eens aan denken als je de volgende keer brocolli eet.

Owkey,ik heb wel een opleiding als geneticus (bijna) achter de rug. Ga er maar vanuit dat ik weet waar ik het over heb. Ik vraag je niet om de evolutie-theorie te accepteren. Ik zou alleen willen vragen voor wat meer respect en beschaafdheid.

De evolutie-theorie is zo gek nog niet. Dat mag ook wel eens doordringen in refoland. Het is een werkbare theorie, die veel nuttige dingen heeft opgebracht. Dat is de realiteit die boer K. en veel anderen niet accepteren.
Omega
07-01-2014 / 21:48
@Mortlach Apres-ski en scherpte-diepte is een lastige combinatie. Maar ik blijf oefenen ;-)
@Jotje Ik geloof niet dat creationisten durven te ontkennen dat jij en een broccoliplantje nauw verwant zijn ;-)
benedictus
08-01-2014 / 14:36
@omega je reactie op jotje is flauw. Als je inhoudelijk niets aan jotje's, overigens uitstekende, verhaal hebt toe te voegen is het verstandiger om te zwijgen.
mortlach
08-01-2014 / 14:49
Ik vind het altijd wel amusant als het "bezwaar" weer eens wordt geopperd dat Darwin theologie heeft gestudeerd en niet - in die tijd nog niet bestaande studies - evolutiebiologie of genetica.

Nu is het lezen van een enkele biografie over Darwin voldoende om een goed beeld te krijgen van wat hij allemaal heeft gedaan tijdens zijn studie en erna, maar goed, het is natuurlijk makkelijker schoppen als je niets van het onderwerp afweet...
Omega
08-01-2014 / 23:32
@benedictus Niet-gelovigen vragen mij steeds om bewijs dat God bestaat. Dat zal ik leveren zodra evolutionisten leven kunnen creëren uit dode materie (slechts één cel is voldoende). Tot die tijd acht ik mijn geloof geloofwaardiger dan het sprookje van het iets uit niets.

@mortlach Tja, een luchtbel valt nu eenmaal lastig te begrijpen ;-)
mortlach
09-01-2014 / 09:25
he, Omega, weer zo'n net-niet reactie. Zit je nog steeds aan de apres ski of begin je een alcoholprobleem te ontwikkelen. Ik maak me wat zorgen om je.
Omega
09-01-2014 / 17:58
@Mortlach Volgens mij is het meer een ontvangstprobleem. Overigens mag je me gerust wat 'absolute niets' sturen. Wellicht dat het een sneeuwbui veroorzaakt. Daar is hier te weinig van.
mortlach
10-01-2014 / 09:20
Ik heb alweer geen idee waar je het over hebt. Ik begin inderdaad te vermoeden dat het aan mij ligt, want jouw reacties zijn over het algemeen tenmiste wel samenhangend, maar van de laatste paar begrijp ik geen biet. Zal wel degeneratie zijn. Of dat bij jou of bij mij ligt, laat ik in het midden.
jeewee
13-01-2014 / 12:19
@Omega:
Een beetje columnist léést alleen de reacties op z'n schrijfsels, maar gaat daar niet onder een andere naam op reageren. Leg, onder wat voor pseudoniem dan ook je eitjes maar kom dan niet als 'Omega' hier mensen met flauwe, niet inhoudelijke zaken neersabelen.
Omega
13-01-2014 / 19:03
Ik heb een goede deal @Jeewee. Jij probeert iemand een vakantiereis aan te smeren en ik doe mijn best om eens een column te produceren. Dan doe jij iets wat je niet kunt en ik wat ik niet wil. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over @Mortlach. Ik mag hem vele malen meer dan sommige christenen ;-)
jacco50
18-01-2014 / 09:42
Boer K. Je vertelt een behoorlijk minzaam over anderen. Ik weet ook helemaal niet wie iedereen is, waar je over spreekt en wat jij en anderen voor een kwaliteit hebben. Wat mij als nieuwkomer hier wel duidelijk lijkt, is dat je wel heel makkelijk en minachtend mensen en wetenschappelijke zaken onder het tapijt veegt. Is jouw referentiekader het boek van kaft tot kaft en jouw wekelijkse bezigheid soms oreren op de preekstoel ? Op z'n minst zou je wat verwijzingen kunnen geven om je beweringen te staven, zodat wij je niet op je blauwe ogen hoeven te geloven. Dit artikel komt niet echt serieus over. Dan kun je je beter alleen maar bezig houden met commentaren onder het artikel zo als wij allemaal hier doen.
mortlach
18-01-2014 / 14:18
@Jacco: Het is natuurlijk maar satire. Geen geslaagde satire, maar wel satire. Daar hoeven geen voetnoten of kanttekeningen bij.
kram94
22-01-2014 / 10:09
Heb alsjeblieft een beetje respect voor elkaar. Wat Boer K. doet lijkt me niet zo slim. Het is juist zaak om vriendelijk en beleefd te blijven, ook al ben je het niet met elkaar eens. Nu hebben atheisten en darwinisten ook het recht om ons (christenen) met een lachertje weg te vegen.

Kom met bewijzen dat de evolutietheorie niet kan kloppen, en die zijn er zeker! Voor de evolutietheorie is nog meer geloof nodig dan voor de schepping. Denk nou eens na, hou kan er uberhaupt ooit vanuit een vis opeens een landdier ontstaan zijn, dat kan simpelweg gewoon niet. Er zijn geen zichtbare bewijzen voor macro-evolutie. Altijd is het variatie in soorten en nooit is er iets gevonden dat bewijst dat een vis in een landdier is verandert.

Daar hoort bij dat de oerknal ook zoiets raars is. Eerst was er niets, en dat is ook nog ontploft!! :O Het zou hetzelfde zijn als er op een bouwplaats zakken cement, stenen en hout klaarligt. Er valt een bom op, en ziedaar er staat een kant en klaar gebouw!
Howdy
24-01-2014 / 08:10
Heb inderdaad respect voor elkaar. Kram94 waarin is er meer bewijs voor het scheppingsverhaal dan voor de evolutieleer? Daar ben ik benieuwd naar. Want ook bij het scheppingsverhaal was er niets en is in een paar dagen een wereld geschapen met mensen en dieren. Is er hier bewijs voor, behalve een bijbelverhaal?

We weten nog niet alles, de evolutietheorie is zeker niet sluitend, maar om nou te stellen dat je meer geloof hiervoor nodig hebt dan voor de schepping, dat gaat een beetje ver.

Lees ook deze columns

Choedchelovich.nl, het gristelijk-satanische weblog dat ondanks verwoede pogingen in 7 magere jaren maar niet leuk wil w...
12 reacties
19-12-2013
Evangelist Ray Comfort, o.a. bekend van de spraakmakende films "180" en "Evolution vs. God", liet een animatie maken ove...
8 reacties
13-12-2013
De seculiertjes van deze toch al hypocriete provincie van Europa schreeuwen weer eens moord en brand. De niksgelovigen m...
12 reacties
04-12-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering