Christmas Greeting

RefoMator / 8 reacties

13-12-2013, 12:26

Evangelist Ray Comfort, o.a. bekend van de spraakmakende films "180" en "Evolution vs. God", liet een animatie maken over Kerst. Tijdens de bekende Christmas carol 'The Herald Angels Sing' (born that no man more may die) stopt het lied en begint het verhaal. Misschien aardig om met je ongelovige medemensch te delen...


 

RefoMator op 13-12-2013, 12:26
8 reacties
mortlach
13-12-2013 / 14:30
Ray 'banana man' Comfort, altijd lachen.

En als je vindt dat de doodstraf (erger nog, eeuwige marteling) rechtvaardig is als je toevallig een keer een leugentje vertelt, dan is er pas echt iets mis met je moraal.
handelingen2_21
13-12-2013 / 16:13
wow! mooi filmpje, zeer geslaagd!
sommige beelden herken ik uit een eerder filmpje over mr. Goodman
irenicus
13-12-2013 / 16:58
Ja heel 'aardig' om te delen....Ik probeer het me voor te stellen:
Ik ga op bezoek bij een ongelovige kennis (met dit gelikte filmpje) en dan verloopt het gesprek dus ongeveer als volgt:
a: Je wist het nog niet maar je verdient de doodstraf van degen Die jou geschapen heeft omdat je Zijn geboden hebt overtreden. Dat betekent dat je eeuwig zult branden in de hel. - Sorrie, heb je ook suiker en een lepeltje voor me? -

Mocht je medemens na deze hartelijke binnenkomer nog nieuwsgierig zijn naar het vervolg, dan volgt gelukkig :
b: DieZelfde wil je vergeven omdat Zijn Zoon in onze plaats de straf heeft gedragen.

Oh, ja, helder zeg. - Er wordt op dit forum dan wel zeer geregeld beweerd dat je van geloven in Jezus zo gelukkig wordt (althans als je het doet op de manier van zeg 1 milj. calvinistische Nederlandse Christenen, anders ook weer niet) - maar waarom is de motivatie daarvoor zo vaak de dreiging met eeuwige pijn? Dat staat me tegen in dit filmpje.

Leuk vormgegeven maar heel een-dimensionaal en, althans wat mij betreft, zeker niet geschikt als 'aardige' binnenkomer.
mortlach
13-12-2013 / 17:07
Als ik deze 'kerstkaart' zou krijgen, zou ik de afzender toch langdurig en hartelijk in zijn gezicht uitlachen. En daarna blokkeren :-)
Omega
13-12-2013 / 18:40
@Mortlach Sta je er wel eens bij stil dat je op Refoweb inmiddels een paar duizend soortgelijke 'kerstboodschappen' hebt gelezen en dat je steeds maar terug blijft komen? Er is dus nog hoop voor je. Misschien komt dat doordat God jou niet blokkeert (wij ook niet trouwens) ;-)
mortlach
13-12-2013 / 22:53
Touché :-)
mieptruus
14-12-2013 / 13:13
Ik vind het filmpje niet helemaal kloppen. Dus omdat ik Gods geboden overtreed ga ik naar de hel?
Volgens mij is het net iets anders. Er mag wel uitgelegd worden dat er in het paradijs ongehoorzaamheid gepleegd is en daarom is de dood gekomen en de vloek.
Nogal een belangrijk onderdeel niet?????
Het geloven in Jezus Christus, daar gaat het om.
Gerard
21-12-2013 / 14:55
Een mens gaat niet verloren omdat hij toevallig een keer een leugentje vertelt maar omdat hij of zij volhard in opstand tegenover God is en daardoor onder Gods toorn blijft .

Gods geboden tonen aan dat de mens van nature in deze staat is. Ieder mens zondigt (1 Joh 1:8). Gods geboden maken dat duidelijk. Wie één gebod overtreed, overtreed alle, diefstal gaat gepaard met begeerte en met niet luisteren naar God. Het gaat altijd gepaard met onrecht tegenover God en vaak onrecht tegenover de medemens. Zo zijn wij van nature en er is geen mens die anders is. Zoals Paulus op allerlei plaatsen in zijn brieven duidelijk maakt zijn de geboden er om onze zondige aard aan te tonen. Dat is ook wat Ray Comfort probeert te doen.

Dit toont ook aan dat we verzoening nodig hebben. Zonder verzoening blijven we onder de toorn van God en gaan we verloren. De enige weg tot verzoening is Christus. Iedereen die deze verzoening afwijst gaat verloren, door eigen wil.

Lees ook deze columns

De seculiertjes van deze toch al hypocriete provincie van Europa schreeuwen weer eens moord en brand. De niksgelovigen met lange tenen en korte lontjes -en dat is zo’n 90 procent van het huidige besta...
12 reacties
04-12-2013
Komende zaterdag gaat Den Haag het weer meemaken. Bert en Willy Dorenbos organiseren er dan weer hun jaarlijkse ‘Mars voor het leven’. Voor velen is het de mars van ‘gekke Bertje’ en zijn ‘Schreeuw om...
21 reacties
03-12-2013
Niet-christenen zijn krenterig, zo bleek vorige week. Niet-christenen zetten de TV volgens mij nog uit als er tijdens Hour of Power gecollecteerd wordt. De vrekken. Dagobert Duck is een filantroop in ...
22 reacties
25-11-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering