Sinterklaas gediscrimineerd

Kruipolie / 15 reacties

21-10-2013, 09:39

Ieder land heeft zo zijn tradities. Het ene volk grossiert in stenigingen, een ander is dol op vrouwenbesnijdenissen of combineert beide feestelijke gebeurtenissen. Maar geen enkele wreedheid haalt het echter bij het oer-Hollandse sinterklaasfeest... als we het linkse geblaat van vegeterende werkmijders mogen geloven. De sint is minder heilig dan wij wel denken. Hij is geen kindervriend maar een ultra blanke slavendrijver. Een soort übertreiber dus. Zijn nijvere voetvolk is namelijk zwart van aangezicht en gedaante en dat behoort niet te werken, maar bijvoorbeeld landen als Zimbabwe of Congo te besturen. Ons kikkerkoninkrijk mag zich daarom zelfs verheugen in een heus VN-onderzoek.

We vragen er als internationale bemoeials die we zijn -eerlijk gezegd- ook zelf om. We pompen miljarden euro's richting donker Afrika en louter en alleen omdat deze vriendelijke en vredelievende schepsels een andere huidskleur hebben. Alsof deze donkere broeders niet zelf hun broek of peniskoker kunnen ophouden. Wij volgevreten witte heersers moeten zonodig weer hele volksstammen het effect van hun traditionele hongersnoden te niet doen. Logisch dat de politiek-correcten witheet zijn en de Verenigde Naties ons de mantel uitvegen.
 
Weinigen beseffen echter dat juist Sint Nicolaas het slachtoffer is van pure en intense discriminatie. In de felle hitte van het Spaanse schiereiland piekert deze hoogbejaarde zich het ganse jaar suf om ook de magere kindertjes van het ondankbare veganistische plebs tijdens de koude wintermaanden wat vrolijkheid te schenken. In z'n eentje beheert de goedheiligman het complete "Boek van Sinterklaas" en houdt hij exact de daden van miljoenen Hollandse lieverdjes in de gaten. En dat zonder hulp of digitale systemen. Ondertussen kantelen zijn luie knechten de ene na de andere cocktail op de witte stranden van La Palma. En wie krijgt de zwarte piet toebedeeld als een geschenk op 5 december niet deugt? Juist: Sinterklaas!
 
En wat te denken van de lange, gevaarlijke tocht overzee op een oude stoomboot zonder enig sanitair! Ziet u sint tijdens storm al in de mast hangen om zijn darmen te ontlasten na een dieet van louter pepernoten?! Of de steeds terugkerende woeste ritten op het knokige karkas van de schimmelde Amerigo. Vergeet niet dat de goedheilig man een paar eeuwen oud is. Geen verzorgingshuis of riant pensioen voor de bisschop van Myra, maar een voortgezette werkstraf zonder zicht op rust.
 
Kortom Verenigde Zeurpieten, blijf met je tengels van ons prima op elkaar ingespeelde zwart en witte team af. Anders zwaait er wat. De roe, bijvoorbeeld.

Kruipolie op 21-10-2013, 09:39
15 reacties
Sint
21-10-2013 / 10:23
Sinterklaas zal op 5 december extra pepernoten strooien op het kantoor van Refoweb.
Catherine
21-10-2013 / 11:39
Echt belachelijk, die hele zwartepietendiscussie. Na de negerzoen en de moorkop, wordt ons aloude gezellige kinderfeest de nek omgedraaid. Zeker om die vreselijke dikbuik met witte baard, die daarna ons land binnenvalt, te promoten? Ho ho ho,
What's next?
handelingen2_21
21-10-2013 / 12:00
lol
beetje humor op zn tijd kan geen kwaad
jsml
21-10-2013 / 13:09
Hoera! sinterklaas wordt steeds leuker. Nu hoeven we tenminste niet meer verplicht gebruik te maken van die lelijke zwarte pieten....

(volgend jaar zijn er wel weer zeurpieten die klagen dat blanken hun baantje nu ook al hebben ingepikt.)
benedictus
21-10-2013 / 13:57
De zwarte Piet mag dan zgn wel bij 'onze' cultuur horen maar in de oorspronkelijke Sint Nicolaas versie deed zwarte Piet niet eens mee. Vroeger deed Sinterklaas alles in zijn eentje. De Zwarte piet die over de daken kon rijden werd pas in de 19de eeuw geintroduceert.

Zo was er ooit Duitse Sint versie met Krampus. Die wist echt wel raad met stoute kindertjes. Deze duivelse knecht heeft het jammergenoeg niet tot Nederland gehaald.

Conclusie van de VN onderzoek zal zijn: vanuit cultuur-historisch oogpunt zijn er geen bezwaren om Pieterman af te voeren. En verder staat het een ieder vrij zich te verkleden hoe hij of zij dat wil.
tiswat
21-10-2013 / 17:11
L.O.L.

Dit hele verhaal is verzonnen door een of andere hoge Piet.
Lijkt me leuk als zwarte Piet geen roe gebruikt maar voortaan een Taser .
Pepernoten doen we niet meer, voortaan stukjes wortel, is stukken gezonder.
Sint vervangen we door een verkeersregelaar op een fiets, ook gezond en beter voor het milieu.
Doen ze ook eens mee voor Piet snot
En Piet zelf, ja, vervangen door een paar jochies met een taakstraf.
Cadeautjes doen we niet meer aan in deze crisistijd.
Ook geen stoomboot, voortaan een surfplank voor de Sint.
Zeur Pieten, ze worden steeds meer Pietje precies.
Bent benieuwd wie de zwarte Piet toegespeeld krijgt.
Een hele Piet als het lukt om ons Sinterklaasfeest te veranderen.

Groeten van de Sint en Piet Lut
jsml
21-10-2013 / 18:31
Één vorm van discriminatie hebben we op deze manier in ieder geval al weten te tackelen, het sinterklaasfeest is niet meer alleen maar spannend voor kinderen...:-P
grootmama
22-10-2013 / 20:21
Het lijkt wel nog steeds komkommertijd.
Daniel
23-10-2013 / 00:38
Geweldig verhaal.......

'Het ene volk grossiert in stenigingen, een ander is dol op vrouwenbesnijdenissen of combineert beide feestelijke gebeurtenissen. Maar geen enkele wreedheid haalt het echter bij het oer-Hollandse sinterklaasfeest... als we het linkse geblaat van vegeterende werkmijders mogen geloven.

Lalala lalala het zijn de moslims ja ja, het zijn de moslims ja ja....bij de orthodoxe joden besnijden ze ook......aaahhhh.... en slachten onverdoofd.
Moet kunnen het zijn onze joden, vroeger keken we niet om een jood meer of minder, maar vandaag de dag is het millimeteren om de joden uit de oorlog.

En dwarsligger......, van rechts geblaat van zakkenvullers is de gereformeerde gemeenschap zo veel beter geworden denkt u. U denkt een beetje eng, zogenaamd uiterlijk lollig en toch gereformeerd, maar pijnlijk voor de hele gemeenschap.
MartijnKroon
24-10-2013 / 14:37
Walgelijk artikel hierboven!
Dat onze gekleurde medemens zich gediscrimineerd voelt door de zwarte piet, is natuurlijk niet nodig. Helemaal niet nu het enige wat de Piet nog onderscheidt van de 'gewone' (lees: witte xenofobe refo-) mensen is zijn huidskleur, en niet meer zijn Surinaamse taalgebruik van vroeger o.i.d.
Dat deze mensen geen enkele reden hebben om zich gediscrimineerd te voelen, wil nog niet zeggen dat ik het me niet kan voorstellen, bij kinderen die bijv. de enige donkere in de klas zijn. Twee dingen:
- Misschien moeten we onze kinderen niet voor de gek houden maar uitleggen wat het voor een feest is (hoewel het echt van de slavernij afstamt is het tegenwoordig totaal braaf)
- Laten we iets minder moeilijk doen zeg! Van mij mag de zwarte piet blijven, maar als een ander daar moeite mee heeft: weg met die schmink. Dat er zichzelf respecterende volwassenen zijn die de decembermaand niet doorkomen zonder een stel opgeschoten types met schoensmeer op hun gezicht... Ongelooflijk.

Ik ga niet eens in op de toon van dit artikel, het is ronduit schandalig. Ontwikkelingshulp is wel het minste wat wij welvarende mensen kunnen bijdragen aan de medemens ver weg. Voor Kruipolie en veel andere vermogende SGP-ers is het teveel gevraagd.

Refoweb: 90% van de artikelen is al van weinig meer niveau dan bovenstaande. Kappen!!
Sint
24-10-2013 / 15:54
Helaas voor jou niet zo fijn,
Sint heeft het adres van @Martijn.
Daarom stuurt Sint zak en roe,
naar Martijntjes huisadres toe.
jsml
24-10-2013 / 19:40
@Sint, LIKE
(heeft u die humor van een van uw (...) pieten?)
tiswat
25-10-2013 / 10:13
We zijn er uit.

http://bin.snmmd.nl/m/m1mx9eqasjo7_std640.jpg
wuppie
26-11-2013 / 20:08
volgentjaar gaat blank vla op de schop
jsml
01-12-2013 / 12:54
En wat dacht je van zwarte koffie?

Lees ook deze columns

Pleiten voor kerkelijke eenheid is hot. In de christelijke media en kerkbladen buitelen predikanten en opiniemakers in d...
43 reacties
09-10-2013
Ze wordt de stem van haar generatie genoemd. Hanna Bervoets, schrijfster en columnist van Volkskrant Magazine. Het leven...
1 reactie
07-10-2013
Het heilige dogma van het Westen lijkt steeds meer onder kritiek te staan. Ik bedoel: dat grote gebod, het bevel dat al...
geen reacties
01-10-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering