Opheffing tv-verbod

RefoMator / 11 reacties

11-06-2013, 15:13

…televisie kijken via de hopeloos ouderwetse en achterhaalde beeldbuis. Sinds vandaag zendt de Nederlandse Publieke Omroep alle programma's uit via het inter des nets. De drie kanalen staan live tot je beschikking op elk apparaat met een internetverbinding. De 4 pc's in huis, de Ipad, Xbox, Samsung S3&4, de koelkast, you name it. Alle afleveringen zijn tevens terug te kijken. Dit alles via de gloednieuwe website NPO.nl.

Einde dus ook van het tv-verbod met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Wegens einde TV. Nu eens kijken wat die verplichte bescherming heeft opgeleverd nu de kudde aan de onbegeleide confrontatie gaat. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Misschien iets voor een onderzoeksreportage van EO's De Vijfde Dag. Of de programmamakers van Zembla. Of Nieuwsuur.

RefoMator op 11-06-2013, 15:13
11 reacties
sunlover
11-06-2013 / 20:20
En zijn er lezers die door middel van deze column aan het denken worden gezet? Laat staan dat ze hun mening wijzigen.
irmo
11-06-2013 / 21:19
@franciscus Voor mij maakt het geen verschil en voor heel veel andere mensen maakt het ook geen verschil. Maar voor de kerk wel.
mluther
11-06-2013 / 22:03
RefoMator kan zijn tijd beter nuttig gaan besteden, in plaats van doen alsof de hele wereld op z'n kop staat. Je kan nu uitzendingen van de NPO live kijken. Schokken nieuws? Neen, want je kon op <a href="http://www.uitzendinggemist.nl"> Uitzending Gemist.nl</a>, het meeste al terug kijken 25 min. na de uitzending. Er veranderd dus heel erg weinig, enige is dat je geen 25 min. hoeft te wachten erop en je dus eerder aan je stille tijd kan beginnen (positieve bijkomstigheid).

Verder doet RefoMator net alsof de gehele Reformatorische gezindte nog nooit TV gekeken heeft. Als hij de artikelen goed gelezen zou hebben, weet hij wel beter.

Verder zal het tv-verbod niet opgeheven worden, daar het niet uitmaakt op welk medium je dit doet. Het is alleen iets minder makkelijk controleerbaar, alhoewel er wellicht iets als <a href="http://tweakers.net/nieuws/89559/nsa-en-fbi-hebben-directe-toegang-tot-servers-grote-techbedrijven.html">Prism (Klik voor meer info)</a> voor kerkenraadsleden bestaat :-P.

Enfin, wellicht dat ik mijn tijd ook beter had kunnen besteden in plaats van reageren op een column wat bol staat van vooroordelen/generalisering.
rotterdam
12-06-2013 / 13:33
@fransiscus ; ik geloof je maar hij is wel heel erg leuk
sydneylover
13-06-2013 / 09:11
Misschien kunnen kerkenraden die zich genoodzaakt zien de regels hieromtrent te versoepelen een soort van tussenstap introduceren: eerst alleen zwart-wit internetbeelden toestaan ;-)
mieptruus
14-06-2013 / 23:28
Wij hebben vroeger als refo 1 oudergezin lang een tv gehad. Totdat mijn moeder de ernst inzag en de tv wegdeed. Vonden we stom natuurlijk, opeens een beetje vroom gaan doen...
Maar als ik nu zie wat er nog meer voor rottigheid te zien is en hoe een mens geïndoctrineerd word. Hoe onze meningen gevormd en vervormd worden .
De leugens, de nadruk op bepaalde dingen in het leven, de horror, immuun maken voor de ernst van de dood.
Onpedagogische programma,s. zogenaamde vreugde en vrijheid waar jongeren o.a. mee gelokt worden. Tevens slokt de tv( alle media) je tijd op!
Van mijn mag die hele mikmak in de prullenbak!
Lexus
14-06-2013 / 23:46
Ik ben groot gebracht zonder TV. Vond dat best jammer maar naarmate ik ouder werd ben ik me steeds sterker bewust geworden van het belang om GEEN TV in huis te hebben. Idd. de meeste mensen worden( zonder dit ook maar een beetje te beseffen) meer en meer geindoctrineerd door de TV. Ja, de wereld zou er absoluut anders uitzien wanneer Christelijk Nederland de TV altijd buitenshuis had gehouden.
Overigens denk ik dat het met het zogenaamde "stiekemkijken" door Refo's nog wel mee viel...!
possien
15-06-2013 / 01:36
@mieptruus
"Tevens slokt de tv( alle media) je tijd op!"

Je geeft een tirade aan dingen die jou beinvloed hebben, maar ik raad je aan om iets van Covey te lezen. Misschien dat je aan de hand van dat boek wat pro-actiever kunt leven. Het gevoel bekruipt me dat je niks zelf meer in de hand hebt (zoals bijvoorbeeld de afstandsbediening)..
mortlach
17-06-2013 / 13:17
Blijkbaar is het een probleem dat je wordt geïndoctrineerd door de televisie. Dan is het vast het verkeerde soort indoctrinatie, want met de kerkelijke indoctrinatie hebben mensen weer geen enkel probleem, blijkbaar. :-)
schaapje
19-06-2013 / 23:00
Sommige mensen hebben met de boeddhistische indoctrinatie ook niet zo veel problemen....duh...
Mona
21-06-2013 / 17:10
Of de atheïstische indoctrinatie.... Of de humanistische....

Het gaat om het kunnen onderscheiden wat verantwoord is.
Een christen heeft grenzen, in wat hij kijkt en hoe lang hij kijkt.
Die grenzen zijn ontstaan uit Bijbelse normen en waarden.

Alles is te zien en op te zoeken op internet. Het is voor een christen de opdracht:
' ik en mijn muis, wij zullen de Heere dienen'.
Ook in de opvoeding hierin aan je kinderen.

Lees ook deze columns

Er is op de wereld weinig volmaakt. Beter gezegd er is hier niets volmaakt. Maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen. Door het initiatiewetsvoorstel met betrekking tot de onbenoembaarheid van d...
34 reacties
30-05-2013
Jezus is gekomen als het Licht dat schijnt in de duisternis. Waar Zijn licht verschijnt komt er een eind aan de verwarring in denken. Met verdriet zie ik hoe een deel van de reforomatorische gezindte ...
16 reacties
21-05-2013
Wat is de grootste uitdaging van de kerk vandaag de dag? Spannende vraag. Het Reformatorisch Dagblad legde die vraag onlangs voor aan de Engelse theoloog James Packer. Hij kwam ook met een spannend an...
1 reactie
08-05-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering