Algemene werking van de Geest

Ds. H. Paul / 1 reactie

13-06-2014, 08:16

Vraag

Een vraag aan iemand uit de Ger. Gem. Kan het zo zijn dat de Heilige Geest jarenlang met je bezig is en je werkzaam bent gemaakt om de Heere te zoeken, maar dat de Geest stopt en het op niets uitloopt?


Antwoord

Beste vraagstel(ler)ster,
 
Er is een algemene werking van de Heilige Geest, die er op aandringt de Heere te zoeken in Zijn Woord en inzettingen. Dat kan de Heilige Geest minder doen ondervinden bij hardnekkig ongeloof en het verdringen van gewetenskloppingen. Maar de zaligmakende werking van de Heilige Geest is blijvend werkzaam. Al is het nu eens krachtiger dan weer minder krachtig. Die is werkzaam om plaats te maken voor Christus.
 
We mogen echter niet zeggen dat het werk van de Heilige Geest op niets uitloopt, omdat Hij zolang we leven de boodschap van het Evangelie aan het hart legt. "Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop." Het blijft genadetijd waarin deze boodschap tot ons komt. Wees daarmee werkzaam.
 
Hartelijke groeten,
Ds. H. Paul

Lees meer artikelen over:

genadeHeilige Geest
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Paul

  • Geboortedatum:
    16-07-1928
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
235 artikelen
Ds. H. Paul


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
EdW
13-06-2014 / 16:36
Ik ben het volledig eens met de dominee, inderdaad blijft de zaligmakende werking van de Geest altijd werkzaam.

Ik heb nog wel een toevoeging, als God zegt dat Hij aan de deur van ons hart staat, dan mogen wij niet aankomen met onze vrome smoesjes of excuses. In Hand. 4:12 staat dat er geen andere Naam is, waardoor wij zalig MOETEN worden.
Beste vraagsteller, jouw zaligheid hangt echt niet af van het feit of jij wel of niet hard werkzaam bent om God te zoeken, want God heeft jou allang gevonden. Hij vraagt alleen of jij Hem wilt aanvaarden/ontvangen in je hart en in Hem wilt geloven.

Terug in de tijd

Ik heb niet speciaal een vraag, maar ik vind het zo moeilijk om naar Gods geboden te leven. Het mislukt zo vaak. Ik doe er misschien ook nog niet genoeg mijn best voor. Ik vind het allemaal erg moeili...
Geen reacties
13-06-2006
"Wat Ik doe weet gij nu niet, maar gij zult het na dezen verstaan". Wat betekent "na dezen"? Is dat: over een poos/een andere keer/op een ander moment in je leven krijg je inzicht in de waaroms van he...
Geen reacties
13-06-2015
Zou een predikant uit de Gereformeerde Gemeente kunnen aangeven of de commentaren reeks 'Reformed Expository Commentary' verantwoord-gereformeerd is?
Geen reacties
13-06-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering