Man is jaloers

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

22-04-2010, 13:00

Vraag

Mijn man is jaloers als ik aandacht van anderen krijg. Nu heb ik al een tijd fysiotherapie. Het liefst wil hij dat ik daar mee stop, maar het is nodig. Soms durf ik niet eens te zeggen dat ik er weer heen moet. Zelf wil hij wel veel aandacht. Dat geeft veel spanning voor mij.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Wat is de vraag? Ga eens voor uzelf na, wat 'aandacht' betekent: voor u, voor uw man. Is de fysiotherapeut een man en zit daar de jaloezie: mogelijk is dan de vraag naar een vrouw als therapeut de oplossing.

Is de fysiotherapie wellicht vanwege de spanning van 'aandacht door anderen' nodig? Dan zit u in een vicieuze cirkel, waar andere oplossingen nodig zijn! Een goed gesprek, bijvoorbeeld. Met een vertrouwenspersoon of een relatietherapeut.

Ik ben benieuwd, of u nog eens schrijft!

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

huwelijkjaloers
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Alphonsus
25-04-2010 / 22:50
Een bekend verschijnsel onder artsen is o.a. dat vrouwen die om welke reden dan ook aandacht te kort komen deze artsen bezoeken met diverse kwalen. Deze gemelde kwalen leiden dan tot (lichamelijk) onderzoek én aandacht van de arts. Deze aandacht wordt dan als prettig ondervonden.
Catherine
26-04-2010 / 12:45
@Alphonsus: ik maak uit de vraagstelling niet op dat zij aandacht tekort zou komen, integendeel, volgens mij zit haar man juist teveel op haar nek !

Terug in de tijd

In Mattheus 24 lees ik over de "eindtijdrede" van de Heere Jezus en daar zegt Hij heel veel. Een ding wat mij wel bijzonder opviel was: "Bid dat je vlucht niet is in de winter of op een sabbat." Dus v...
3 reacties
22-04-2013
Aan iemand uit de Gereformeerde Gemeenten. Met veel plezier werk ik als leerkracht op een reformatorische basisschool. Het heeft de liefde van mijn hart en ik geniet iedere dag enorm. Toch houdt een v...
11 reacties
22-04-2022
Waar komt het spraakverschil van de naam Christus vandaan? Vaak wordt de naam uitgesproken met "K"ristus maar ook heel veel als "G"ristus.
7 reacties
22-04-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering