Ongemerkt zwanger

A. Kwakernaak / Geen reacties

11-07-2009, 12:07

Vraag

Gisteren vond ik in mijn onderbroek iets dat ik van vorige zwangerschappen onmiddellijk herkende als slijmprop, maar ik ben helemaal niet zwanger! Kan ik ongemerkt toch zwanger zijn, of zou er een andere verklaring voor zijn? Moet ik anders naar een dokter gaan?


Antwoord

Ik denk dat het een slijmprop is die te maken heeft met je ovulatie of eisprong. In de periode rondom de eisprong is er altijd iets meer afscheiding dan normaal en dit kan slijmerig zijn.

Het kan niet zo zijn dat je ongemerkt zwanger bent. Je zou dan namelijk op het punt staan te bevallen. Je verliest een slijmprop meestal in de laatste twee weken voor de bevalling plaatsvindt. Ik neem aan dat je dan aan andere kenmerken van je lichaam al gemerkt zou hebben dat je zwanger bent. Dus het is niet nodig om hiervoor een arts te bezoeken. Tenzij je erg ongerust bent. Maak dan een afspraak.

A. Kwakernaak

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
62 artikelen

Bijzonderheden:

huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben 46 jaar, mijn vrouw 42. We hebben geen kinderen. Mijn vrouw heeft nog een kinderwens, ik niet meer. Beiden hebben we lichamelijke klachten. Ik denk dat het, gezien de leeftijd en onze klachten,...
1 reactie
11-07-2011
Wat is de Bijbelse lijn wat betreft vrouwelijke ouderlingen en diakenen in de kerk?
6 reacties
11-07-2012
Ik heb eigenlijk mijn hele leven lang al obstipatie. Over het algemeen heb ik er niet zo heel erg last van. Maar soms speelt het erg op. De 'grote boodschap' heb ik een keer in de drie a vier dagen, t...
2 reacties
11-07-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering