Satanische boodschappen in muziek

B. Noteboom / geen reacties

06-06-2007, 00:00

Vraag

In popmuziek zitten verborgen satanische boodschappen als je die terugdraait, werd ons verteld. En dat kan je ook duidelijk horen. Nu kwam ik op Goedgelovig dit tegen. Wat moeten we hiervan denken?

Antwoord

Beste vragensteller,
 
Zoals al in je vraag vermeld staat zitten er in bepaalde vormen van popmuziek boodschappen verborgen. Deze boodschappen hoor je duidelijk wanneer je het liedje achterste voren laat afspelen. Het is goed om te weten dat dit door de schrijver bewust gedaan wordt. Deze schrijvers komen daar veelal openlijk voor uit.
 
Nu vraag jij, door ook een linkje door te geven, hoe dat zit met deze opwekkingsmuziek. Bij het bekijken/beluisteren ervan valt mij op dat de vertaling vergezocht is. Eerlijk gezegd hoor ik bepaalde woorden er niet in... Jij wel? Daarbij komt dat welk woord je ook omkeert je er meestal wel een vertaald woord op kunt fantaseren. Zo ontstaan er toevallig soms zinnetjes die of nergens op slaan en andere kunnen zeer grof zijn.
 
Terzake: In opwekkingsmuziek zit geen omkeerboodschap verborgen. De boodschap in opwekkingsmuziek is zéér duidelijk en die wil men aan iedereen laten horen. Uit het leven van de schrijvers blijkt daarbij ook nog hun toewijding aan God en de intentie en het verlangen te leven naar God Zijn wil. Het is dan ook ondenkbaar dat er bewust dergelijke teksten in verwerkt worden. Ik denk dat als je diverse psalmen of gezangen om zal keren je er misschien wel een schrikbarende tekst bij kunt fantaseren. Mijn advies is: hecht hier niet teveel waarde aan.
 
Met vriendelijke groet,
Bert Noteboom

B. Noteboom

B. Noteboom

 • Geboortedatum:
  10-02-1984
 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Almere
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:
  * Jeugdevangelist in Almere
  * Lid van Chr. Gem. 'De Wegwijzer'
  * Koordirigent / liedschrijver

Tags in dit artikel:

muziekpopmuziek
geen reacties

Terug in de tijd

Beste ds. Harinck. U schreef onlangs in 'Verwarrend bijbelgedeelten over gebedsverhoring': “Ik raad je aan veel meer te ...
geen reacties
08-06-2018
Aan ds. Pronk. Hartelijk dank voor uw antwoord over de drie leerstukken (ellende, verlossing en dankbaarheid). Ik wil er...
geen reacties
06-06-2005
Is het slecht of niet goed volgens God en de Bijbel om een relatie te hebben met iemand die transseksueel is?
geen reacties
08-06-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering