Bang om te sterven en voor God te verschijnen

Ds. J. Prins / geen reacties

23-07-2004, 00:00

Vraag

HELP! Ik ben bang om te sterven en om voor God te verschijnen! Wat moet ik doen? Iedere keer word ik weer meer bevlekt door de zonde! Wat moet ik doen om het eeuwige leven te beërven? Ik kan toch niets doen? Vroeger had ik nog wel eens van die momenten dat ik dood wilde, maar nu absoluut niet meer! Ik ben er niet klaar voor! Ik ben over de dood na gaan denken na de dood van de twee jongeren met dat ongeluk in Duitsland! Wat moet ik doen? Help me.

Antwoord

Beste...,

Wanneer ik zo je brief lees, denk ik dat het zeer goed voor je is, om ook met iemand over deze dingen te spreken! Het lijkt me dat je met meer dan één ding zit. Heb je geen vertrouwde mensen met wie je kunt praten? Hoe komt het dat je iedere keer weer wordt bevlekt met zonde? Welke zonden zijn dat? En zit je aan bepaalde zonden vast? En waarom had je vroeger momenten waarop je wilde sterven?
 
Wat meer ingaande op je hoofdvraag, inderdaad hebben we reden om bang te zijn om te sterven. We kunnen immers in Gods gericht niet bestaan vanwege onze zonden. We hebben vergeving van onze schuld nodig en gerechtigheid (zo goed en volkomen als Adam en Eva waren, voor de zondeval in  het Paradijs) om voor de Heere te kunnen bestaan. Maar nu is het heerlijke wonder, dat God de Verlosser, Zijn Zoon Jezus Christus heeft gezonden. En om Zijn kruisoffer kan de Heere onze zonden vergeven. En wil Hij de gerechtigheid die Christus heeft verdiend, op onze rekening schrijven! Dan hoef je niet meer bang te zijn om te sterven. Want dan krijg je (genade)recht op het eeuwige leven. En word je om Christus wil vrijgesproken in het gericht!
 
Je zult zeggen: hoe krijg ik dat? “Ik kan toch niets doen” Is dat voor mij? Hoe kom ik eraan? De Heere wil jou dat schenken. “Het grootste geschenk dat wij zondaren kunnen ontvangen” De Heere schenkt het door het geloof in de Heere Jezus Christus. En hoe gaat dat? Wat is geloven in de Heere Jezus? Vluchten tot de Heere Jezus! Jezelf overgeven aan Hem. Capituleren. Zoals een overwonnen vijand zich overgeeft aan de overwinnaar. Heere Jezus: ontferm U over mij. Wees mijn Koning en mijn Redder. In deze weg word je gered en ontvang je wat je nodig hebt! Hij wil jou veel liever zaligmaken, dan dat jij gered wilt worden! Bid om de Heilige Geest, die je dit echte geloof wil schenken en je in deze dingen wilt leiden. Lees de Bijbel vooral biddend, want daardoor spreekt Christus tot je!!
 
Koop eens wat boekjes en lees die. Bijvoorbeeld van de schrijver Andrew Bonar of van C. H. Spurgeon uit de serie van de uitgever P. Boekhout, Scherpenisse. Ik wens je heel veel sterkte en bid of de Heere heel dicht bij je zal zijn, met Zijn grote liefde voor zondaren! Schrijf gerust nog eens terug, als je daar behoefte aan hebt.

Met vriendelijke groet, ds. J. Prins, Randwijk

Ds. J. Prins

Ds. J. Prins

 • Geboortedatum:
  04-10-1956
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Ederveen
 • Status:
  Inactief

Tags in dit artikel:

angst
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een achttienjarige meid en heb sinds ruim een jaar verkering met een hele lieve jongen. Onze verkering begon heel...
geen reacties
23-07-2012
Ik ben christen en zou graag weten of fasciatherapie occult is of niet?
geen reacties
23-07-2008
Ik ben een meisje van 15 jaar oud en ik denk best wel veel na over het geloof. Ook heb ik een hele lieve vriendin die ne...
2 reacties
23-07-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering