Ik lees eigenlijk nergens in de Bijbel iets over het begrip verkering. Weet u, d...

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

16-04-2007, 00:00

Vraag

Ik lees eigenlijk nergens in de Bijbel iets over het begrip verkering. Weet u, dan vraag ik me wel eens af of lichamelijk contact überhaupt wel mag in een verkeringstijd. Ik meen dit heel serieus.


Antwoord

De Bijbel is natuurlijk niet in de eerste plaats een boek over verkering en wat dan wel en niet zou mogen. Wel staat er in Genesis 2 vers 24 dat een man zijn vader en moeder zal verlaten, zijn vrouw zal aanhangen en dat dan die twee tot één vlees zullen zijn. Daarin heeft die verkering wel een plaats. En als er staat: “zijn vrouw aanhangen/aankleven”, dan duidt dat toch wel op een erg nauwe verbondenheid die niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk bedoeld is. Temeer omdat er meteen achteraan staat: “die twee zullen tot één vlees zijn”. Je kunt niet alleen maar geestelijk naar elkaar toegroeien en ondertussen elkaar nauwelijks lichamelijk aanraken. Dat gaat als het goed is ook wel min of meer gelijk op, met uiteraard de inachtneming van de grenzen. Wel is het zo dat men in Bijbels tijden geen lange verkeringen kende, maar waarschijnlijk vrij snel met elkaar trouwde.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Onze kinderen zitten zo slecht stil tijdens de dienst. Waarschijnlijk zijn wij in het begin te soepel geweest en hebben we teveel door de vingers gezien. Wij waren nogal tegen discipline. We hebben sn...
8 reacties
16-04-2014
N.a.v. de bijbelstudie kwam de volgende vraag naar boven: kun je de menswording van Christus zien als een antropomorfisme? Zeker na zijn opstanding. In het OT staan een aantal verzen dat God neerdaalt...
Geen reacties
16-04-2018
Aan ds. Van Vlastuin. Ik las een eerder antwoord van u. Bijzonder zoals u het vertelt, het heeft me echt geraakt. Maar als je je nou niet hulpeloos en ellendig voelt, wat moet je dan doen?
Geen reacties
16-04-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering