Kun je een zomerkamp gaan leiden als je niet weet of je bekeerd bent? Je hebt ee...

Ds. J. C. Schuurman / Geen reacties

10-04-2007, 00:00

Vraag

Kun je een zomerkamp gaan leiden als je niet weet of je bekeerd bent? Je hebt een onwijs grote verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie. Ik zou het graag willen maar weet niet of ik hier goed aan doe, of het wel mag....


Antwoord

Beste jongere,
 
Als ik het goed aanvoel, zit de vraag die je stelt, diep. Ik hoop dat je het zomerkamp gaat leiden. Je zult jongeren die met geloofsvragen zitten, denk ik goed kunnen begrijpen. Bovendien besef je dat het best verantwoordelijk werk is. Je hebt als leiding inderdaad een voorbeeldfunctie.
 
Maar hiermee ben ik natuurlijk nog niet op je eigenlijke vraag ingegaan. Je weet niet of je bekeerd bent... Nu is dat altijd een lastig punt. Wanneer ben je bekeerd? En hoe weet je dat? Over deze vraag zou veel te zeggen zijn. Maar dat is niet de bedoeling van jouw vraag.
 
Om je te helpen zou ik een paar andere vragen ter overweging aan je willen meegeven, in de hoop dat het je duidelijk wordt of je het vakantiekamp mag leiden. Gaat je leven naar de Heere uit? Wil je Hem dienen? En is het je verlangen om aan jongeren tijdens zo'n vakantieweek de boodschap van het evangelie door te geven?
 
Kijk, voor zo'n taak behoef je zelf niet eerst overal uit te zijn. Vergeet niet dat je niet met jezelf of met je eigen geloofsleven behoeft te komen. Je mag dingen uit het Woord doorgeven en jongeren wijzen op Christus. En weet je wat het merkwaardige is? Dat je, door zo'n taak op je te nemen, zelf dikwijls gezegend wordt. Wat je tegen andere jongeren zegt, zeg je ook tegen jezelf.
 
En dan mag je best eens laten merken dat je zelf ook je vragen hebt. Als je tegelijk anderen (en ook jezelf) maar wijst op Gods betrouwbaarheid. Bij Hem kunnen we met onze vragen terecht. En als we bidden om de leiding van de Heilige Geest, komen we niet bedrogen uit.
 
Je moet natuurlijk zelf beslissen of je een zomerkamp gaat leiden, maar -nogmaals- ik hoop dat je het doet, biddend en in afhankelijkheid.
 
Een hartelijke groet,
Ds. J. C. Schuurman, Boven-Hardinxveld

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. C. Schuurman

  • Geboortedatum:
    17-06-1955
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Boven-Hardinxveld
  • Status:
    Inactief
16 artikelen
Ds. J. C. Schuurman

Bijzonderheden:

In 2020 met emeritaat.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben 25 jaar en gelovig. Altijd heb ik God ervaren als een Bron van onvoorwaardelijke liefde, maar volgde ik niet precies de regels. De laatste tijd ben ik mij meer gaan verdiepen in het geloof en e...
Geen reacties
10-04-2020
In de Twaalf Artikelen komt “nedergedaald ter helle” ná gestorven en begraven. Maar de Heere Jezus heeft tijdens Zijn lijden toch de helse pijnen geleden? Dus voor Zijn sterven en begrafenis. Hoe moet...
Geen reacties
10-04-2018
Aan Wilbert Weerd. Wij zijn al plus tien jaar getrouwd (paar kinderen gekregen) en houden veel van elkaar, maar telkens loop ik tegen hetzelfde aan en dat is het volgende. Steeds is er een periode -la...
Geen reacties
10-04-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering