Beste dominee Driessen. Als je bijvoorbeeld meezingt met psalm 119:50 in de kerk...

Ds. J. Driessen / geen reacties

02-03-2007, 00:00

Vraag

Beste dominee Driessen. Als je bijvoorbeeld meezingt met psalm 119:50 in de kerk en je bent onbekeerd, dan ben je toch eigenlijk gewoon aan het liegen? Of moet je dat niet zo zien? Ik vind het voor mijzelf altijd maar schijnheilig om zo´n psalm mee te zingen.

Antwoord

Beste vraagsteller (ster),

Nee hoor, dat hoeft echt niet schijnheilig te zijn om zo’n psalm mee te zingen, als je het maar doet met een biddend hart. Maar dat geldt van iedere psalm die we zingen. De dichter van psalm 119 heeft het, als hij hier spreekt over leraars en ouden, ook niet over mensen  die de Heere vrezen, maar over mensen die wijs en verstandig waren in hun eigen oog.

Ik las in een verklaring: “Het geschreven Woord is een veiliger gids ten hemel, dan alle vaders, leraars en oude vromen, en de leringen der Heilige Schriften geven ons meer wijsheid dan alle andere schrijvers.” De dichter wil dus alleen maar zeggen dat het Woord van God hem de ware wijsheid leert. En zou je daar niet met een biddend hart (zingend) om mogen vragen? Zing dus maar mee op de manier van psalm 81:12.

Met hartelijke groet,
Ds. J. Driessen

Ds. J. Driessen

Ds. J. Driessen

 • Geboortedatum:
  25-07-1939
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Gravenhage
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:
  Emeritaat
geen reacties

Terug in de tijd

Kan het dat terwijl je nog geen verkering hebt, je verliefdheid al overgaat in liefde?
geen reacties
02-03-2006
Soms dan droom ik zo erg dat ik mijn ondergoed uit heb als ik wakker word. Dan lig je dus naakt in bed. Mag dat? Hoe moe...
geen reacties
02-03-2006
Een vraag aan dr. M. J. Paul. Als God altijd geneest na ziekenzalving, dan zou nooit meer iemand aan een ziekte hoeven s...
1 reactie
02-03-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering