(...) Ik wil zo graag met iemand anders over Jezus praten. Op school lukt dat ge...

Ds. G. Herwig / Geen reacties

13-12-2006, 00:00

Vraag

Ik ben nog jong en zit op school. Toch heb ik Jezus als mijn Verlosser mogen aannemen door het geloof. Maar vaak voel ik me zo alleen op school. Het is een gewone christelijke school, maar als je anderen wijst op b.v. hun vloekgedrag dan krijg je als antwoord dat je niet zo vroom moet doen, en dat je maar dominee moet worden. Ik wil zo graag met iemand anders over Jezus praten. Op school lukt dat gewoon niet. Ik word overigens niet gepest; maar je alleen voelen op school is ook zwaar.


Antwoord

Wat mooi om van jou te vernemen, dat je de Heere Jezus hebt leren kennen als je persoonlijke Verlosser. Tot troost geef ik je mee, dat juist Hij weet wat (geestelijke) eenzaamheid was en is. Zo kan Hij als een barmhartige Hogepriester als geen ander medelijden hebben met onze zwakheden.

De wijze waarop wij in onze omgeving kunnen en moeten getuigen hangt soms af van die omgeving. Als je op school merkt dat er negatief wordt gereageerd op wat je probeert uit te dragen probeer het dan door je leefwijze: Wees vriendelijk, zorg dat ze je uitermate betrouwbaar en behulpzaam achten en bid voor hen! Van harte hoop ik, dat je buiten je school een vriendenkring hebt waar je wél openlijk kunt spreken over Wie de Heere Jezus voor je is. Eén ding is zeker: Als je van Hem bent zul je ook een stukje ‘lijden’ moeten/mogen dragen. Bedenk echter dat er tal van broeders en zusters in de Heere zijn elders in deze wereld, die dat soms letterlijk aan den lijve moeten ervaren. Bid je ook voor hén?!

Veel sterkte in de Heere.

Hartelijke groet,
Ds. G. Herwig

Dit artikel is beantwoord door

Ds. G. Herwig

 • Geboortedatum:
  10-03-1957
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Nunspeet
 • Status:
  Inactief
15 artikelen
Ds. G. Herwig

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vriend en ik gaan binnenkort trouwen. Ik wil graag muziek op het feest 's avonds en mijn vriend is daar op tegen. Waar in de Bijbel staat of je wel of geen muziek mag hebben op je bruiloft?
25 reacties
13-12-2010
Er zijn veel reformatorische christenen die tegen een kerstboom zijn. Echter zijn er wel veel refo’s die een kleiner (kerst)boompje hebben. Waarom wordt dat wel breder geaccepteerd? Het zit toch niet ...
Geen reacties
13-12-2023
Binnenkort hoop ik (vrouw, rond de 30 jaar, PKN) te trouwen. Nu is het zo dat het voor mijn vriend de tweede keer is dat hij gaat trouwen. Zijn eerste huwelijk is stukgelopen, door het overspel van zi...
Geen reacties
13-12-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering