Waar komt eigenlijk het idee vandaan dat alleen monogamie mag? Immers in het OT ...

Redactie Refoweb / Geen reacties

07-08-2006, 00:00

Vraag

Waar komt eigenlijk het idee vandaan dat alleen monogamie mag? Immers in het OT had Abraham ook bijvrouwen en Salomo zelfs een hele harem. En in de vier evangeliën wordt er over seks ook helemaal niets verteld.

Antwoord

In Matt. 19:5 e.v. spreekt Jezus over het huwelijk tussen één man en één vrouw. “Daarom zal een mens vader en moeder verlaten, en zal zijn vrouw aanhangen, en die twee zullen tot een vlees zijn; Alzo dat zij niet meer twee zijn, maar een vlees. Hetgeen dan God samengevoegd heeft, scheide de mens niet.” Er staat dus niet: “vrouwen”.

Redactie Refoweb

Tags in dit artikel:

huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb verkering met een jongen en heb nogal moeite met lichamelijk contact. Het staat me soms gewoon tegen. Kan ik hier iets aan doen en hoe kan ik ermee omgaan? Hou ik dan wel echt van hem?
Geen reacties
07-08-2002
Sinds twee maanden heb ik verkering met een jongen. Toen ik aan de relatie begon was ik erg verliefd op hem. Een halfjaar voor hem had ik een andere relatie die uit is gegaan omdat het niet meer ging ...
Geen reacties
07-08-2002
* Over een tijdje word ik 18. Ik hoorde onlangs dat ik dan ook zo'n formulier krijg over orgaandonatie of ik wel of niet organen wil afstaan. Kijk we willen wel graag organen ontvangen als we zelf hee...
Geen reacties
07-08-2002
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering