10 dagen tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren

Ds. G. van de Groep / Geen reacties

08-06-2006, 00:00

Vraag

Waarom zitten er tien dagen tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren? Alleen 40 dagen tussen Pasen en Hemelvaartsdag is toch bijbels?!


Antwoord

Het antwoord op jouw vraag is vrij eenvoudig. Het Joodse Pinksterfeest (oogstfeest en herdenking van de Wetgeving op Sinaï) was vastgesteld op de 50e Paasdag, dus precies zeven weken later dan Pasen. De hemelvaart van de Heere Jezus heeft 40 dagen na Pasen plaatsgevonden. Hij is immers nog 40 dagen na Zijn opstanding op aarde geweest. Dat betekent dus dat tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren tien dagen liggen.

Misschien is het goed even op te merken dat de Joden geen Hemelvaartsdag vierden. Pasen, de herdenking van de uittocht uit Egypte, was het belangrijkste feest. De Hemelvaartsdag is pas in de 3e eeuw na Christus ontstaan.

Ik hoop dat ik je vraag zo voldoende heb beantwoord.

Ds. G. van de Groep

Tags in dit artikel:

hemelvaartPinksteren
Dit artikel is beantwoord door

Ds. G. van de Groep

  • Geboortedatum:
    07-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Heerde
  • Status:
    Inactief
97 artikelen
Ds. G. van de Groep

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Omdat wij medisch gezien geen kinderen meer mogen krijgen ben ik op advies van onze huisarts de pil gaan slikken. Bijna elke keer als ik nog 4 a 5 pillen moet slikken word ik ongesteld. Is dit normaal...
Geen reacties
08-06-2009
Wat zijn de basisfactoren waarmee met je man op één lijn moet zitten in een huwelijk? Ik zou graag een antwoord willen vanuit de Bijbel.
Geen reacties
08-06-2013
Ik een vraag m.b.t. gevoelens en in hoeverre deze toelaatbaar zijn in het licht van de Bijbel. Psychologen zeggen vaak dat gevoelens nooit verkeerd zijn, maar een emotie om je richting te geven. Het g...
1 reactie
08-06-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering