Mijn vriendin komt midden uit de wereld. Er is veel veranderd in haar leven. Ond...

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

07-06-2006, 00:00

Vraag

Mijn vriendin komt midden uit de wereld. Er is veel veranderd in haar leven. Onder andere seks voor het huwelijk. Het enige wat zij gehoord heeft is dat dit heel normaal is, nooit heeft ze daar andere visies op gehoord (wat ze achteraf wel graag had willen horen),  totdat ze mij leerde kennen. Ze heeft daarom ook met haar vorige vriend gemeenschap gehad. We hebben ruim twee jaar verkering en zijn tegenover elkaar nog steeds maagdelijk en willen dit volhouden. We bidden hier ook om. Daarnaast zijn we door sterke liefde helemaal zeker van elkaar. Nu maak ik mij zorgen om wat mijn vriendin heeft gezegd. Ze zei namelijk het helemaal niet moeilijk te vinden om te wachten, want ze voelt helemaal geen drang naar gemeenschap. Dat was alleen het eerste half jaar en nadat ze zich er steeds voor heeft afgesloten is dit verdwenen en niet meer teruggekomen. Kan dat komen omdat zij normaal gewend is om wel seks in een relatie te ervaren? En komt het ooit weer terug bij haar? Kunt u dit verklaren? En hebben we een probleem?

Antwoord

Bij een jongen komt het seksuele verlangen heel sterk op door wat hij ziet en de fantasie, bij een meisje is dat veel meer verweven met haar gevoelsleven. Zij is waarschijnlijk nu zo onder de indruk over het wachten met seksuele omgang tot je getrouwd bent -dit is immers geheel nieuw voor haar- dat ze dit geweldig vindt en haar verlangen naar seksuele omgang helemaal overvleugelt. Dus het zal er zeker wel zijn, maar door het mooie wat ze nu met jou meemaakt, heeft ze er rust op dat het nu zo gaat. Als je er eerst helemaal niet bij opgevoed bent om te wachten met seksuele omgang, dan komt dat in een relatie al heel snel op de voorgrond te staan en nu heeft ze van jou echt de ware liefde geproefd en dat het niet in de eerste plaats gaat om seks maar om echte liefde. Voor haar heel mooi om dat zo te kunnen beleven.

Alie Hoek-van Kooten

Tags in dit artikel:

seksualiteit voor het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Het liefst zou ik deze vraag voorleggen aan dr. Chapman, maar dat is niet mogelijk. Met mijn oudste dochter heb ik het probleem dat ze mijn liefde niet kan aanvaarden. Ze reageert altijd boos en afwij...
9 reacties
07-06-2013
De volgende vraag wil ik met permissie stellen aan ds. Koeman (Ede). Wij vernamen via de broer van een kandidaat in de PKN dat deze keer op keer tegengewerkt wordt om examen te doen en zijn studie af ...
Geen reacties
07-06-2008
Ik haat mijzelf... Ik stotter heel erg en de mensen om mij heen begrijpen mij niet. Therapie helpt niet bij mij. Wat moet ik doen? Meisje 15.
Geen reacties
07-06-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering