Dating levert niets op

Redactie Refoweb / 2 reacties

19-02-2024, 08:06

Vraag

Het is niet goed als de mens alleen is. Alleen als je op datingsites staat, God ervoor bidt, maar het levert niets op, wat dan? En waarom helpt God je niet?


Antwoord

Misschien heb je iets aan deze antwoorden uit het archief van de vragenrubriek:

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Huisje_op_de_hei
20-02-2024 / 13:59
Ik herken de vraag en situatie. Alleen kunnen wij niet zeggen dat God geen gebeden hoort en verhoord. Soms lijkt het daar wel op, ik geef het toe (!). Maar het is niet Bijbels om daarvan uit te gaan.
Het kan heel pijnlijk zijn om actief te zoeken en niets te vinden. Liefde is niet iets wat je kunt forceren, Hooglied 2:7. Er zijn tal van vragen en antwoorden te bedenken waarom iets wel werkt of niet. Maar liefde is volgens mij ook een soort van geheim.
Laat je leven niet beheersen door een gefrustreerde zoektocht. Als God het wil dan gebeurt het wel maar misschien heeft Hij andere plannen met je leven.
Davinci83
23-02-2024 / 19:11
Het kan aan zoveel dingen liggen. Is er iemand die de feedback kan geven? Wellicht staat je profiel vol schrijffouten. Of staat er weinig bijzonders in dat een ander 'triggert' om je aan te spreken. Wellicht spreek je zelf ook niemand aan, maar wacht je tot er iets gebeurd (een houding die in de kerk overigens ook weinig oplevert ;-) in die zin moet je jezelf dus ook een beetje profileren. Zijn er geen events waar je naar kunt? Vaak wordt er een en ander georganiseerd van bepaalde datingsites. Dan kom je soms ook makkelijker in contact en zie je elkaar real-life.heel veel succes!

Terug in de tijd

In de Bijbel staat dat je geen juk aan mag gaan met een ongelovige. Veel streng-gereformeerden zien zichzelf niet als (ware) gelovige. Is het dus bijbels om met zo iemand geen relatie te beginnen? Er ...
1 reactie
17-02-2014
N.a.v. gesprekken met iemand ben ik heel erg gaan twijfelen over dingen die ik eerder heb gehoord en altijd voor waarheid aan heb genomen. Is het waar dat de Bijbel alleen bedoeld is voor de kinderen ...
Geen reacties
17-02-2009
Eigenlijk durf ik deze vraag helemaal niet te stellen en ik heb er lang over nagedacht. Pas preekte de dominee in onze kerk over de bloedvloeiende vrouw. Het ging over onrein zijn en rein worden voor ...
10 reacties
17-02-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering