Namen van Emmausgangers

Redactie Refoweb / 3 reacties

18-04-2023, 08:53

Vraag

In Lukas 24 wordt de prachtige geschiedenis beschreven over de Emmausgangers. Vaak hoor ik dat de naam van de ene persoon wel bekend was, namelijk Kleopas, en de andere naam onbekend. Terwijl ik lees in vers 34: “Welke zeiden: De Heere is waarlijk opgestaan, en is van Simon gezien.” Was de naam van de andere persoon dan niet gewoon Simon?


Antwoord

Als je goed leest zie je dat het antwoord aan de Emmaüsgangers van de apostelen en de andere aanwezigen komt. Met Simon wordt Simon Petrus bedoeld.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Prisma23
18-04-2023 / 11:13
De vraag naar de persoon naast Kleopas kwam recent in een preek bij ons in de gemeente aan de orde. Daar kwam naar voren dat de Bijbel hier niets over zegt en dat het dus ook niet uitgesloten is dat de Emmaüsgangers Kleopas en zijn vrouw waren.
Samanthi
18-04-2023 / 13:34
@prisma, het us idd heel goed mogelijk dat het een echtpaar was.


De reden dat alleen Kleopas genoemd is zou kunnen zijn dat Kleopas, op het moment dat Lukas het evangelie schreef, nog in leven was en Theofilus (Waarschijnlijk de advocaat van Paulus)
nog navraag zou kunnen doen.
Pubermoeder
18-04-2023 / 14:32
In Johannes 19:25 staat: En bij het kruis van Jezus stonden Zijn moeder en Zijner moeders zuster, Maria, Klopas' vrouw en Maria Magdalena.
Er wordt aangenomen dat Klopas en Kleopas dezelfde is.
Dus dan zou het nog familie van de Heere Jezus geweest zijn.
Dit even ter aanvulling.

Terug in de tijd

Beste Els de Bruin. In een van uw antwoorden gaf u aan dat een hulpverlener niet gaat over of iets wel of niet mag (wat betreft masturbatie). Nu vraag ik me toch sterk af hoe een hulpverlener hier ove...
14 reacties
18-04-2011
Mijn vriend (net 26) en ik (bijna 21) zijn een jaar samen. Onze relatie ging vrij snel omdat het gewoon goed aanvoelde en nog steeds. We zijn ook van plan om in 2019 te trouwen als alles goed mag gaan...
Geen reacties
18-04-2018
Iemand uit onze naaste omgeving lijdt aan een ernstige vorm van persoonlijkheidsstoornis. Daarbij is zij zeer hooggevoelig en heeft last van dwanggedachten. Kunt u ons op weg helpen met het zoeken naa...
Geen reacties
18-04-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering