Weinig geloof in de Messias

Redactie Refoweb / Geen reacties

10-02-2023, 07:59

Vraag

In het Oude Testament spreekt en schrijft iedereen vol verwachting over de komende Messias. Als Hij dan vervolgens gekomen is, geloven de meeste mensen het niet. Waarom is dat? Het zou toch een heerlijke, opwekkende tijd geweest kunnen zijn voor het geloof en dan had God toch ook veel meer eer gekregen?


Antwoord

De Heere Jezus geeft in Mattheüs 23 en Lukas 13 Zelf het antwoord: ze hebben niet gewild. Dus niet gekund of niet geweten, maar niet gewild. Maar laten we eerlijk zijn: is het in onze gezindte anders? Iedereen krijgt van Jezus de eeuwige zaligheid aangeboden. Gratis. En je hoeft er niets voor te doen, alleen Christus te accepteren als Koning over ons leven.

Maar wees gerust. God komt aan Zijn eer, want een menigte die niemand tellen kan zal Hem tot eeuwigheid loven en prijzen. (Openbaring 7:9).

Lees ook: 'Joden, Jezus en Messias'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat wordt er bedoeld als een predikant het heeft over "voor de vierschaar Gods gedaagd worden"?
Geen reacties
09-02-2003
Ik heb een vraag waarmee ik worstel en dat is of God liefde is? Mijn vriend zegt dat God van mij houdt en dat Hij in Zijn liefde op mij blijft wachten. Maar onze dominee zegt dat God ons liefheeft als...
Geen reacties
09-02-2003
Drie maanden geleden heb ik mijn relatie uitgemaakt (ik had nog maar een paar weken een relatie) omdat ik dacht dat ik een beetje verliefd was op een leraar (wij schelen vier jaar). Ik zag er steeds n...
6 reacties
09-02-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering