Verharding na opzettelijke zonden

Ds. P.D.J. Buijs / Geen reacties

24-10-2022, 14:36

Vraag

N.a.v. het antwoord van ds. Buijs over de verharding: 'Opzettelijke zonden en vergeving'. Hoe weet je of iemand dat punt heeft bereikt? Hoe herken je dat? Waarin uit zich dat?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Het is niet aan ons om te bepalen wanneer het moment is aangebroken dat iemand totaal verhard is. Alleen de Heere weet dat. Wat er in de Bijbel over geschreven staat -zie daarvoor mijn antwoord van 27 mei 2019- is bedoeld om ons te waarschuwen: zorg dat het zover niet komt in je leven. Met andere woorden: bekeer je tijdig, en dat is: nú!

Je kunt soms huiveren als je bij anderen een proces ziet plaatsvinden. Toch zijn er mensen die lang en bewust en grof gezondigd hebben en toch tot bekering komen, dankzij Gods genade. Denk bijvoorbeeld aan John Bunyan, de schrijver van De Christenreis: hij was een verschrikkelijke vloeker. Zo zelfs dat er een uitdrukking bestaat: vloeken als een ketellapper (het beroep dat hij eerst uitoefende). En toch greep de Heere in Zijn oneindige goedheid krachtdadig in in zijn leven.

Kortom: laat het oordeel over een ander maar aan de Heere over, bid voor mensen die zich op een glijdende schaal bevinden en bedenk: “Houd intussen uzelf in het oog, opdat ook u niet in verzoeking komt” (Galaten 6:1b).

Met een hartelijke groet,
Ds. P. D. J. Buijs 

Ds. P.D.J. Buijs

Ds. P.D.J. Buijs

  • Geboortedatum:
    02-11-1961
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Nunspeet
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Bekijk ook:

Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vriend is in november jarig. Hij wordt 21. Hij heeft/neemt weinig tot geen tijd om uit de Bijbel te lezen elke dag. Ik wil hem graag een dagboek geven met korte stukjes om over na te denken. Het ...
3 reacties
24-10-2017
Ik spreek zelf in tongen, maar ik lees op deze site dat de dominees dit ontkennen. Waarom doen jullie dit niet meer?
Geen reacties
24-10-2005
Hoe passen de hoofdstukken 6, 7 en 8 van de Romeinenbrief in elkaar? En op welke wijze kan/moet dit in het leven van de gelovige beoefend worden? Wat is de relatie met bijvoorbeeld Hebr. 10-12? Waar i...
Geen reacties
24-10-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering