Verschillen

Redactie Refoweb / Geen reacties

28-07-2022, 08:00

Vraag

Hoe moet ik omgaan met de leer van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland, maar ook met de -pas ontstane- Bethabara Gemeente (onder andere in Alblasserdam en Voorthuizen)? Ik vind het lastig dat veel mensen doen alsof er geen verschillen zijn tussen de Gereformeerde Gemeenten en de GGiN, want wezenlijk is het verschil levensgroot: een onvoorwaardelijk aanbod op grond van Gods Woord of een voorwaardelijk aanbod op grond van menselijke voorwaarden. Waarom doen ook -en misschien wel juist- predikanten alsof er geen verschillen zijn? Dat is toch op grond van Gods Woord onjuist? 

Vaak zijn GGiN'ers voor mijn gevoel mensen die vanuit de hoogte op ons neerkijken (althans, die ik ken) en dat vind ik lastig. Hoe moet ik hier mee omgaan? 

Bij de Bethabara Gemeente worden de kinderen uitgesloten van de doop. Buren van ons hebben bijvoorbeelden gehandicapte kinderen die ze niet laten dopen. Hoe moet ik hier, op grond van Gods Woord, mee omgaan?


Antwoord

Op Refoweb is veel te lezen om de diverse onderwerpen die je aansnijdt. Bij Bethabara zal het vaak gaan om een overdoop.  De artikelen over dit thema staan hier. De ideeën  achter de volwassendoop vind je op deze plaats.

Over de verschillen tussen de GGiN en de GG staat veel informatie onder de tag 'Scheuring 1953'. Ds. van den Brink schreef er onlangs ook wat over in 'Beloften van verbond en beloften van Evangelie'.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Toen ik een jaar of 13 was deden we wel eens een spelletje waarmee je kon zien hoeveel kinderen je later zou krijgen en of het jongetjes of meisjes zouden zijn (iets occults?). Je bent nieuwsgierig en...
Geen reacties
27-07-2006
Ik verwacht geen pasklaar antwoord; daarvoor is het te complex. Maar ik wil mijn gedachten graag ventileren en ik ben erg benieuwd naar de reactie. Ik ben opgegroeid in een gewoon gezin in een chri...
6 reacties
27-07-2018
Onze dochter is al een aantal jaren ongesteld. Best wel een gewone menstruatie, maar sinds twee maanden is ze nauwelijks ongesteld. Ze maakt zich zorgen, maar wil er nog niet voor naar de huisarts. Wa...
Geen reacties
27-07-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering