Jaloers of niet

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

17-05-2022, 07:55

Vraag

Ik ben 64 jaar, ben gescheiden sinds tientallen jaren en heb een vriend waar ik al ruim 20 jaar bij inwoon. Hij is van mijn leeftijd en heeft een nogal autoritair karakter. Hij is ook vlug agressief en denkt dat iedereen niets kan zoals hij. Nu gaat hij regelmatig naar zijn moeder die in een rusthuis woont. Daar komt ook de buurvrouw van zijn moeder geregeld op bezoek bij zijn moeder en haar moeder. Zij heeft gezegd dat als mijn vriend op bezoek gaat bij zijn moeder, hij bij haar mag komen eten (warm). Zij is vrijgezel en wat ouder jaar.

Als ik tegen mijn vriend zeg dat ik dit niet normaal vind, zegt hij dat hij toch bij haar blijft eten omdat ze aandringt. Dit is nu een gewoonte geworden. Ik ben dus veel te jaloers volgens hem. Ben ik nu te jaloers of is dit normaal?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Jaloers of niet, dat is de vraag. En juist dáár heb ik geen antwoord op! Wél heb ik een paar vragen. U woont bij uw vriend in, schrijft u. Betekent dit dat u een relatie hebt met hem? Zo niet, dan kunt u weinig zeggen van zijn manier van leven. Eet u normaal gesproken altijd sámen en zit u dus nu geregeld alleen aan tafel terwijl híj bij de buurvrouw is? Zo ja, dan kan ik me gevoelens van jaloezie voorstellen. Al dan niet terecht, maar hij geeft zéker aanleiding tot vervelende gedachten die in een gezonde relatie niet thuis horen! Praten dus met elkaar, juist over díé gevoelens! Gaat uw vriend altijd alleen op bezoek bij zijn moeder? Ga met hem mee en daarna sámen weer naar huis: moet kunnen, toch?
 
Als laatste: als u géén relatie hebt met de vriend bij wie u inwoont, is het misschien het overwegen waard om op uzelf te gaan wonen. Hoewel ik dit gemakkelijk kan zeggen, terwijl ik niets weet van uw verdere (financiële) omstandigheden en eventuele mogelijkheden of onmogelijkheden. 

Marijke Rots

Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Toen ik een jaar of 11 was, ik ben nu 16, ben ik misbruikt door mijn vader. Nu zit ik met het probleem dat ik bang voor mannen ben. Dan bedoel ik als er een man bij mij in de buurt is dat ik dan bang ...
Geen reacties
16-05-2009
Mijn vrouw en ik zitten in een moeilijke situatie. Al jarenlang hebben we twijfels over de bijbelse basis van de kinderdoop en toen ze zwanger werd was dat dan ook aanleiding om nog eens heel goed in ...
31 reacties
16-05-2011
Hoe kan ik nu gaan leren van mijzelf te gaan houden en te accepteren dat ik positieve en negatieve kanten mag hebben? En hoe kan ik leren om echt van een ander te gaan houden?
Geen reacties
16-05-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering