Nieuwe relatie met ex-vriend in mijn hoofd

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

16-02-2022, 12:36

Vraag

Ik (vrouw van 30) heb een aantal jaren een relatie gehad die helaas uit is gegaan door twijfels. In die relatie zijn we ook te ver gegaan, wat mij nog altijd bezig houdt. Nu, enkele jaren verder, heb ik een nieuwe relatie met een lieve jongen. Mijn vorige vriend blijft echter in mijn hoofd zitten, wat onbewust toch een beetje tussen ons in staat. We bespreken dit, maar het is natuurlijk heel pijnlijk. Wat kan ik doen?


Antwoord

Beste 30-jarige,

Ja, ik kan me voorstellen dat de nieuwe vriend het pijnlijk vindt om te merken dat de ex-partner-met-wie-je-te-ver-ging nog in je hoofd zit. Neem dus een wìlsbesluit, want féiten kun je niet ongedaan maken. Waar je wél wat aan kunt doen zijn je gedachten-met-bijbehorende-gevoelens. Door bijvoorbeeld gedachten op te schrijven, het blaadje te verscheuren in heel veel kleine stukjes en op die manier leren iets úit je hoofd te zetten. Klinkt gemakkelijk, maar de moeite waard om te proberen!

Tenzij... en ja, ik zeg het toch maar: je diep in je hart eigenlijk die eerste liefde terug wilt, waardoor je je slachtoffer van de omstandigheden blijft voelen. Ik kan dit laatste natuurlijk niet beoordelen, maar wees eens heel eerlijk tegen jezelf: wil je een nieuwe start maken, dan sluit je het verleden af. Met álles wat daar aan vastzit. Een rationele keuze. Is één keer opschrijven en verscheuren niet genoeg, dan doe je het nog eens. Net zolang tot je beseft, dat je dáár niet meer aan wilt denken! Net zolang tot je beseft dat je nieuwe vriend al je aandacht en liefde wáárd is!

Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Sma
16-02-2022 / 22:58
Ik raad je aan om dit filmpje eens te kijken:

https://m.youtube.com/watch?v=ukiMRjLZhrw

Als je seks (of wat daar in de buurt komt) hebt gehad, is er een geestelijke band gekomen tussen jou en de ander. Die moet je alsnog verbreken.

Succes en veel liefde!♥️

Terug in de tijd

Wanneer komt Jezus terug? Ik ben het wachten zat...
Geen reacties
16-02-2017
Lang heb ik gedacht dat als je maar veel met Gods woord bezig was en bad, dat God je dan zou bekeren. (is dat ook niet bijbels, want wie zoekt, die vindt?). Tot ik bepaald werd bij de tekst: Wie wil, ...
Geen reacties
16-02-2006
We hebben trouwplannen en omdat we allebei nog studeren denken we na over anticonceptie. We twijfelen tussen periodieke onthouding en de pil. De pil lijkt ons prettiger en betrouwbaarder, maar we hore...
Geen reacties
16-02-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering