Hartverscheurend Afghanistan

ir. Raymond H. Warnaar / 2 reacties

07-01-2022, 10:29

Vraag

Ik kwam dit bericht tegen: Wanhoop om ‘hongertsunami’ Afghanistan: ‘Ouders verkopen hun kind om aan eten te komen’. Hartverscheurend. Ik ben een beetje kieskeurig met welke goede doelen ik steun. Is er een betrouwbare (christelijke) organisatie waar je kunt doneren voor Afghanistan? Een organisatie die zeg maar daadwerkelijk zoveel mogelijk van het gegeven geld probeert te besteden aan daadwerkelijke hulp. Alvast bedankt!

Lezers, helpen jullie ook mee? Het is zo triest daar. Dan staat er ook dit artikel: Wanhopige wintersporters openen jacht op booster: ‘Maar laat de huisarts met rust’ Wat een tegenstelling!! Laat ons daar toch niet aan meedoen, maar ons gaven besteden aan mensen die het nodig hebben. God de eer!

Antwoord

Via het Nederlands Dagblad las ik onlangs dat de volgende christelijke organisaties er nog actief zijn: World Vision; Mediar; Cordaid. Op de websites van deze organisaties is meer informatie te vinden over wat ze er precies doen.

Verder heb ik er niet veel zicht op en vermoed ik dat er weinig andere organisaties zijn die hier actief zijn. Open Doors geeft op haar website algemene informatie over het land omdat ze op de tweede plaats staan van landen waar christenen vervolgd worden, maar ik weet niet of ze er ook concrete hulp aanbieden.

Hartelijke groet,
Raymond Warnaar

ir. Raymond H. Warnaar

ir. Raymond H. Warnaar

 • Geboortedatum:
  17-08-1968
 • Kerkelijke gezindte:
  ICF (zendingsgemeente CGK)
 • Woon/standplaats:
  Apeldoorn
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Directeur NET Foundation (wereldwijd voorgangers toerusten), toeruster/spreker, voormalig evangelist in Latijns-Amerika en ouderling ICF Apeldoorn.

2 reacties
Jedidjas
08-01-2022 / 21:35
Dank je wel voor het delen van dit verschrikkelijke, ik heb er even op gegoogled. Vreselijk. Hier mogen we onze ogen niet voor sluiten
Naturel
09-01-2022 / 15:00
Ik heb dit laten lezen aan een goede vroend van mij. Zijn neef is een inzamelingsactie gestart. Voor 35 euro kun je een basispakket aan levensmiddelen doneren. Minder of meer geld mag ook. Het geld/levensmiddelen komen 100% terecht bij hulpbehoevende gezinnen.
Waarschijnlijk neemt hij contact met u, topicstarter oo
Je kunt op dit bericht reageren. Klik hier om in te loggen.

Terug in de tijd

Ik ben op zoek naar een soort Q&A op het gebied van geloofsverdediging. Dus niet zozeer uitgebreide uiteenzetting van ch...
2 reacties
08-01-2021
Ik heb sinds drie jaar verkering met een hele leuke jongen. We zijn zelfs verloofd. Samen hebben we al veel meegemaakt. ...
1 reactie
07-01-2016
Aan iemand uit de Ger. Gem. Op dit moment ben ik bezig in de Viervoudige Staat van Thomas Boston. Erg mooi, maar ook hef...
1 reactie
07-01-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering