Hartverscheurend Afghanistan

ir. Raymond H. Warnaar / 2 reacties

07-01-2022, 10:29

Vraag

Ik kwam dit bericht tegen: Wanhoop om ‘hongertsunami’ Afghanistan: ‘Ouders verkopen hun kind om aan eten te komen’. Hartverscheurend. Ik ben een beetje kieskeurig met welke goede doelen ik steun. Is er een betrouwbare (christelijke) organisatie waar je kunt doneren voor Afghanistan? Een organisatie die zeg maar daadwerkelijk zoveel mogelijk van het gegeven geld probeert te besteden aan daadwerkelijke hulp. Alvast bedankt!

Lezers, helpen jullie ook mee? Het is zo triest daar. Dan staat er ook dit artikel: Wanhopige wintersporters openen jacht op booster: ‘Maar laat de huisarts met rust’ Wat een tegenstelling!! Laat ons daar toch niet aan meedoen, maar ons gaven besteden aan mensen die het nodig hebben. God de eer!


Antwoord

Via het Nederlands Dagblad las ik onlangs dat de volgende christelijke organisaties er nog actief zijn: World Vision; Mediar; Cordaid. Op de websites van deze organisaties is meer informatie te vinden over wat ze er precies doen.

Verder heb ik er niet veel zicht op en vermoed ik dat er weinig andere organisaties zijn die hier actief zijn. Open Doors geeft op haar website algemene informatie over het land omdat ze op de tweede plaats staan van landen waar christenen vervolgd worden, maar ik weet niet of ze er ook concrete hulp aanbieden.

Hartelijke groet,
Raymond Warnaar

Dit artikel is beantwoord door

ir. Raymond H. Warnaar

  • Geboortedatum:
    17-08-1968
  • Kerkelijke gezindte:
    ICF (zendingsgemeente CGK)
  • Woon/standplaats:
    Apeldoorn
  • Status:
    Inactief
94 artikelen
ir. Raymond H. Warnaar

Bijzonderheden:

Directeur NET Foundation (wereldwijd voorgangers toerusten), toeruster/spreker, voormalig evangelist in Latijns-Amerika en ouderling ICF Apeldoorn.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Jedidjas
08-01-2022 / 21:35
Dank je wel voor het delen van dit verschrikkelijke, ik heb er even op gegoogled. Vreselijk. Hier mogen we onze ogen niet voor sluiten
Naturel
09-01-2022 / 15:00
Ik heb dit laten lezen aan een goede vroend van mij. Zijn neef is een inzamelingsactie gestart. Voor 35 euro kun je een basispakket aan levensmiddelen doneren. Minder of meer geld mag ook. Het geld/levensmiddelen komen 100% terecht bij hulpbehoevende gezinnen.
Waarschijnlijk neemt hij contact met u, topicstarter oo

Terug in de tijd

Wij zijn een gescheiden man (door verlating, waarin sprake was van geestelijke onderdrukking ) en een vrijgezelle vrouw van ongeveer 50 jaar en hebben een relatie van een aantal weken. We hebben heel ...
Geen reacties
07-01-2013
Over het thema 'Verschillen tussen kerken' zijn al diverse vragen beantwoord. In dit dossier vind je deze terug. Staat je vraag er niet tussen? Mail vragen@refoweb.nl of stel hem anoniem via het formu...
Geen reacties
07-01-2013
Voor ds. L. Krooneman. Onlangs heeft ds. L. Krooneman een aantal keer bij ons gepreekt. Wat me opviel was de samenvatting van de wet (“gij zult de Heere God liefhebben met geheel uw hart, geheel uw zi...
Geen reacties
07-01-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering