Weg van helse aarde

Kand. G.A. van Ginkel / 2 reacties

02-08-2021, 07:59

Vraag

Ik heb een haat-liefdeverhouding met God. Maar dat weet Hij. Alleen vraag ik Hem nu elke dag: “KOM MIJ HALEN, ANDERS BRENG IK MIJZELF NAAR U!” Dus over de liefde tussen deze twee hoeft u niet te twijfelen. Maar ik wil zo spoedig mogelijk van deze helse aarde weg. Ik ben nu 71, dus geen kind meer. Deze vervloekte aarde ben ik meer dan zat. En dan ga ik Hem niet vragen het te verbeteren, want dat is aan de mens om dat te doen. Alleen ben ik door situaties in een naar tijdsbeeld gekomen en wil ik hier nu zo snel mogelijk weg. Hoe doe ik dat?

Antwoord

U wilt zo snel mogelijk weg. Weg van deze helse aarde. Uw mail roept veel vragen op over uw omstandigheden, uw denkwereld, uw Godsbeeld... Het heeft nauwelijks zin om op uw vraag in te gaan, zonder u te ontmoeten en te spreken.

Jezelf naar God brengen is geen optie om aan de hel te ontsnappen. Jezelf naar God brengen is ook geen optie om de hemel binnen te gaan. Jezelf naar God brengen, is dat wat je nooit moet doen of proberen te doen.

Wie is God eigenlijk? Hij is het Die zich in Christus openbaart als Degene Die uit de helse banden verlost. De enige oplossing om bevrijd te worden uit dit helse leven is de aanvaarding van Christus als uw Redder en uw God. Zonder Christus blijft het ellendig en arm, donker en doods. 

God brengt Zichzelf naar een zondaar. Naar een mens die geneigd is God en zijn naaste te haten. Vraag God om dat ook in uw leven te doen. “Deze ellendige riep en de HEERE hoorde!”

Wees God dankbaar dat Hij u nog wat tijd geeft op deze helse aarde om te roepen tot Hem. Niet dwingend: “Kom mij halen!” Maar afhankelijk: “Maak het uit genade goed tussen U en mij. Leer  mij wachten op Uw tijd om mij te halen. En haal mij niet, alvorens ik ben toebereid om U te ontmoeten.”

Kandidaat G. A. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

Kand. G.A. van Ginkel

 • Geboortedatum:
  13-01-1958
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Maartensdijk
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Pastoraal werk te Veen, Wijk (bij Heusden) en Groenekan.

2 reacties
lin1991
02-08-2021 / 11:42
Mooi antwoord. Heftige vraag wel. Begrijpelijk, het leven zwaar kan zijn. Maar dit lijkt meer een schreeuw van levensmoeheid. Van iemand die in een nare situatie zit en daaruit wil ontsnappen. Doe uzelf net als de stokbewaarder geen kwaad. Vraag liever (maar niet dwingend) of Hij u wil verlossen uit bepaalde situaties. Een leven met en dichtbij God ín deze moeilijke wereld is wel degelijk mogelijk. Sterkte.
Rembrand
02-08-2021 / 12:29
Bent u met deze zelfmoordgedachten al bij de huisarts geweest? Als dat niet zo is dan adviseer ik u dringend om dit zo snel mogelijk te doen.

Terug in de tijd

Is bidden om bekering wel bijbels? Nergens lees je dat in Gods Woord. Toch wordt dat regelmatig van de kansels gepreekt:...
geen reacties
31-07-2006
Mijn vriend en ik komen uit een totaal andere achtergrond maar hebben beide een relatie met God. Beide hebben we, los va...
1 reactie
31-07-2014
Ik heb een vraag over huisgodsdienstoefeningen. In het boek “De praktijk der godzaligheid” van Voetius lees ik er iets o...
geen reacties
31-07-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering