Boeddhistische boeken lezen

Ds. W.G. Hulsman / geen reacties

06-09-2019, 07:59

Vraag

Mag je als christen boeddhistische boeken lezen over rust en gewaarwording?

Antwoord

Je mag best boeddhistische boeken lezen. Alleen, waarom doe je dat? Doe je het voor school om weer  wat te leren? Of doe je het voor je theologiestudie? Of doe je om een boeddhist beter te kunnen bereiken met het evangelie?

Anders wordt het als je belangstelling hebt voor het boeddhisme. En ook als je praktijken van het behoedzame wilt gebruiken om tot rust te komen. Je kunt je er dan beter ver vandaan houden. Jezus zegt dat we naar Hem moeten komen voor rust (Matth. 11). Het echte antwoord op al je levensvragen vind je alleen in de Bijbel. 

Je moet maar denken: waar je mee omgaat word je mee besmet. Al gauw komen we in een soort zelfverlossingsleer terecht. Probeer je te verdiepen in Christus, Die de enige weg tot God is. Door Hem is er alleen vergeving, troost, vrede. Door Hem is er ook de belofte van het eeuwige leven  dat hier en nu al begint. Als christen leef je met Christus. Paulus zegt: “Het leven is mij Christus.”
 
Wat betreft de dienst van de Heere denk ik aan die regel uit Psalm 111:  “Wie ooit daarin zijn lust genoot, doorzoekt die ijvrig en bestendig.”

Hartelijke groet,
Ds. W. G. Hulsman

Ds. W.G. Hulsman

Ds. W.G. Hulsman

 • Geboortedatum:
  08-11-1956
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Genemuiden
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

boeddhisme
geen reacties

Terug in de tijd

Wat verstaat u onder het begrip “Gods hand in de geschiedenis” en aan welke gebeurtenissen denkt u dan het eerst? Wat...
geen reacties
05-09-2006
Ik ben een meisje van 18 jaar. Sinds kort ben ik veel serieuzer bezig met het geloof en weet ik nu dat God kennen een gr...
1 reactie
05-09-2013
Bij ons thuis is er altijd ruzie. Iedereen maakt met iedereen ruzie. Ik kan er niet meer tegen. Wat moet ik doen?
geen reacties
05-09-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering