Overtrouwen na schuldbelijdenis

Ds. D.W. Tuinier / Geen reacties

29-05-2019, 07:51

Vraag

Ik ben een jonge vrouw met jonge kinderen. Zelf scheiding aangevraagd wegens huiselijk geweld. Het was niet meer veilig voor ons. In een vrouwenhuis gezeten. Tijdens de scheidingsperiode was mijn -toen nog- man al met andere vrouwen bezig. Ook in mijn huwelijk waren er verdachte dingen. Telefoon gesprekken die afgekapt werden als ik binnen kwam. Seksmails, waarvan hij zei dat het reclame was. Zijn aandacht naar mij toe; dat hij mij weken tot maanden niet aanraakte. Hij heeft ook een alcoholprobleem. Na onze scheiding is hij steeds extremer geworden. Het geweld nam toe, maar ook zijn interesse in vrouwen.

Nu heb ik een vriend en ik zou graag in de kerk (Ger. Gem.) over willen trouwen. Ik sta nog steeds onder censuur vanwege mijn aanvraag van een scheiding. Nu is mijn vraag: is overtrouwen in de kerk mogelijk na schuldbelijdenis?


Antwoord

Dag mevrouw,

U hebt al veel meegemaakt. Tussen de regels door lees ik veel verdriet en pijn. Heel graag gun ik u veel liefde, vooral van de Heere maar ook van een levensgezel die u trouw blijft.

Wat ik u aanraad, is, nadat u uw knieën hebt gebogen, de Heere in deze weg gevraagd “wat wilt U dat ik zal doen?”, in gesprek gaan met uw predikant/wijkouderling en uw situatie uitleggen. Van achter mijn bureau kan ik, op dit moment, niet anders adviseren.

Van harte Gode en Zijn rijke genade en ontferming in de Hemelvaartskoning bevolen,
Ds. D. W. Tuinier

Tags in dit artikel:

hertrouwen
Dit artikel is beantwoord door

Ds. D.W. Tuinier

  • Geboortedatum:
    28-04-1964
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Kampen
  • Status:
    Inactief
100 artikelen
Ds. D.W. Tuinier

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb last van rode bultjes (komt soms pus uit) en ingegroeide haartjes na het bijscheren/epileren van mijn schaamstreek. Kan ik er iets aan doen om dit te voorkomen?
2 reacties
28-05-2014
Zojuist heb ik de HSV-kanselbijbel binnengekregen en ik was aangenaam verrast dat veel teksten niet in kolommen staan (in bijv. Psalmen en Spreuken) maar gewoon zoals ook in andere (seculiere) boeken ...
Geen reacties
28-05-2011
Ik weet niet meer wat ik moet doen. Wat is voor mij nog de zin van het leven? Ik ben een 18-jarige jongen en de laatste twee jaar zit me veel, en voor mijn gevoel alles tegen. In het laatste jaar van ...
Geen reacties
28-05-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering