Geen zielige smeekbede

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

15-02-2019, 07:59

Vraag

Ik zit met een probleem. Ik heb al twee jaar geen contact met mijn beste vriend en ik merk nu pas dat ik eenzaam word. Hij heeft zijn andere twee vrienden nog. Dit kwam allemaal door de overgang van klas twee naar drie. Voor hem naar havo, voor mij naar vwo. Mijn vraag is dus: hoe kan ik weer in contact komen en weer vrienden worden zonder dat zielige-smeekbede-jongetje-zonder-vrienden te zijn?

Antwoord

Beste vriend,

Wat dacht je van een telefoontje, sms of app met de vraag: “hoe gaat het met je, ik heb je al zo lang niet gesproken!” Dat is toch geen ‘zielige’ vraag? Als hij je beste vriend is, zoals je schrijft, zal hij ongetwijfeld antwoorden en dan kun je zien hoe jullie de vriendschap verder vorm gaan geven. Dat jullie in verschillende klassen terecht zijn gekomen maakt je rooster anders en mogelijk ook je interesses. Maar dat kan juist in vriendschappen een uitdaging zijn om elkaar niet uit het oog te verliezen. Wat volgens mij ook niet hoeft als je maar interesse in elkáár blijft tonen. En ja, dat vraagt inzet van beide kanten! Zeker.

Wie weet hoe je vriend al lang zit te wachten op bericht van jou, die toch een niveautje hoger bent gegaan in de derde klas. Gewoon dóén, dus dat contact zélf zoeken!

Het ga je goed,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

vriendschap
geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. C. G. Vreugdenhil. In één van uw reacties geeft u de tip om het boek: “Liefde en liefde is twee” van H. Van Gron...
geen reacties
14-02-2015
Wat wordt bedoeld met “het teken van de Zoon des Mensen” (Matt. 24:30)?
1 reactie
15-02-2018
Een vraag over het geweten. We kennen allemaal de discussie over het vrouwenstandpunt van de SGP en de juridische strijd...
14 reacties
14-02-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering