Geen zielige smeekbede

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

15-02-2019, 07:59

Vraag

Ik zit met een probleem. Ik heb al twee jaar geen contact met mijn beste vriend en ik merk nu pas dat ik eenzaam word. Hij heeft zijn andere twee vrienden nog. Dit kwam allemaal door de overgang van klas twee naar drie. Voor hem naar havo, voor mij naar vwo. Mijn vraag is dus: hoe kan ik weer in contact komen en weer vrienden worden zonder dat zielige-smeekbede-jongetje-zonder-vrienden te zijn?


Antwoord

Beste vriend,

Wat dacht je van een telefoontje, sms of app met de vraag: “hoe gaat het met je, ik heb je al zo lang niet gesproken!” Dat is toch geen ‘zielige’ vraag? Als hij je beste vriend is, zoals je schrijft, zal hij ongetwijfeld antwoorden en dan kun je zien hoe jullie de vriendschap verder vorm gaan geven. Dat jullie in verschillende klassen terecht zijn gekomen maakt je rooster anders en mogelijk ook je interesses. Maar dat kan juist in vriendschappen een uitdaging zijn om elkaar niet uit het oog te verliezen. Wat volgens mij ook niet hoeft als je maar interesse in elkáár blijft tonen. En ja, dat vraagt inzet van beide kanten! Zeker.

Wie weet hoe je vriend al lang zit te wachten op bericht van jou, die toch een niveautje hoger bent gegaan in de derde klas. Gewoon dóén, dus dat contact zélf zoeken!

Het ga je goed,
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

vriendschap
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe kan je mensen van de mensen van de 'wereld', die geen God zoeken, laten zien dat ze een God nodig hebben? Wat zeg je tegen die mensen als je er toch wat over kwijt moet?
1 reactie
14-02-2012
Waar komt de gedachte van een tijdelijk verblijf in het vagevuur vandaan? Is dat nog gebaseerd op bepaalde bijbelteksten? Vraag 2: Wat ik begrepen heb van de predestinatieleer in de GG en HHK is da...
Geen reacties
14-02-2023
Ik heb een vraag over de manieren waarop God werkt, zichzelf bewijst en een gebed beantwoordt. In de bijbel kun je verhalen vinden waarin mensen een bewijs/zekerheid van God vragen en die krijgen. Ik ...
3 reacties
14-02-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering