Vriend in gospelkoor

Ds. W.G. Hulsman / Geen reacties

30-01-2019, 16:25

Vraag

Ik loop al een poosje met een vraag rond wat ik best lastig vind. Sinds een poosje heb ik verkering met een leuke jongen die echt op mijn pad is gebracht. Deze jongen is Hervormd en ik ben Hersteld Hervormd. Alleen nou is het zo dat hij op een gospelkoor zit, zondags weleens moet zingen in diensten. Is dit verkeerd? Ik vind het lastig om hierover te praten met hem. Hij zegt dat hij zingt tot Gods eer... Wat moet ik hiermee?


Antwoord

Belangrijk is om te leren open met elkaar hierover te praten. Jullie hebben beiden een wat andere achtergrond. Jullie hebben allebei een mening en dat is goed. De verkeringstijd is een tijd om naar elkaar toe te groeien.

Gelukkig hebben jullie heel veel gemeenschappelijk. Jullie zijn beiden lid van een christelijke kerk. En beiden hebben jullie daar ook wat mee, want anders zou jij geen vraag stellen en zou hij niet meezingen op een gospelkoor.  Wees daar in ieder geval dankvaar voor. 

Van mij zul je niet horen of zingen op zondag met zo’n koor goed of fout is. Zo zwart-wit ligt dat niet. Wel wil ik dit zeggen: praat er over wat je moeilijk vindt bij het zingen op zondag. Of dat gereis en getrek op zondag wel mag. Belangrijk is ook om te kijken naar de inhoud van de liederen die gezongen worden. Zijn die Bijbels? Je zou je ook kunnen afvagen wat voor boodschap er verder doorklinkt in zo’n dienst waar het gospelkoor zingt. Maar je moet je ook afvragen of God gebruik kan maken van de koor om een boodschap door te geven.  Soms raakt een lied nog meer dan een preek.

Verder: Je moet het zo zien: jij kunt wat leren van hem (zingen tot Gods eer) en hij kan leren van jou (wat kan en mag wel of niet op zondag). Maak er geen punt van waarbij je de hakken in het zand zet. Dan stokt het gesprek. Belangrijk is om persoonlijk en samen te bidden of God jullie in dit geval wijsheid wil geven. Ook om samen te leven tot Gods eer. 

Hartelijke groet,
Ds. W. G. Hulsman

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W.G. Hulsman

  • Geboortedatum:
    08-11-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Barneveld
  • Status:
    Actief
166 artikelen
Ds. W.G. Hulsman

Bijzonderheden:

Emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Homoseksualiteit wordt vaak gezien als een gevolg van allerlei factoren, waardoor je je mannelijkheid niet voldoende hebt kunnen ontwikkelen. Maar het is zo moeilijk om jezelf als man te accepteren al...
Geen reacties
30-01-2005
Laatst las ik ergens dat sommige dieren die voor het vlees geslacht worden, gedood worden door middel van verstikking met koolstofdioxide. In Handelingen 15:19-20 staat "Daarom oordeel ik, dat men deg...
Geen reacties
30-01-2012
Ik ben een vrouw van 27 met een lichamelijke beperking (ik zit in een rolstoel). Nu is mijn vraag, zijn er misschien christelijke datingsites voor mensen met een beperking? Graag hoor ik hier meer van...
1 reactie
30-01-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering