Incestdader mag geen pleegouder worden

drs. J(oke) Ronner-Wattel / Geen reacties

21-01-2019, 13:20

Vraag

Kun je pleegouder zijn voor een stel pleegkinderen als je in het verleden dader bent geweest van incest?


Antwoord

Als je dader bent geweest van incest en er is aangifte gedaan en je bent veroordeeld, krijg je geen verklaring omtrent gedrag (VOG) en deze verklaring is noodzakelijk om pleegouder te kunnen worden. 

Als je niet veroordeeld bent kun je een VOG krijgen, maar of je geaccepteerd wordt als pleegouder is de vraag: meestal niet. De veiligheid van kinderen gaat voor alles. Zou je zelf je kind geplaatst willen zien bij iemand die incest heeft gepleegd, ook al is dat misschien lang geleden en heeft de dader oprecht berouw getoond? 

Tot slot, is het goed voor jezelf? Zou je om kunnen gaan met een puber die problemen heeft met zijn eigen seksualiteit? Die jou misschien zelfs daarin uitdaagt? Het kan verstandig zijn dan voor jezelf de veilige kant te kiezen. 

Ik ben er bij het antwoorden van deze vraag vanuit gegaan dat je zelf dader bent en deze vraag stelt. Ik ken je persoonlijke situatie niet. Een heel enkele keer kan een instelling voor pleegzorg een beslissing nemen toch pleegkinderen te plaatsen. Daarover zou je in gesprek kunnen gaan met een pleegzorgwerker. 

Drs. Joke Ronner-Wattel

Lees meer artikelen over:

pleegzorg
Dit artikel is beantwoord door

drs. J(oke) Ronner-Wattel

  • Geboortedatum:
    26-06-1960
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerd Vrijgemaakt
  • Woon/standplaats:
    -
  • Status:
    Actief
150 artikelen
drs. J(oke) Ronner-Wattel

Bijzonderheden:

Joke Ronner is GZ-Psycholoog


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

De Heere Jezus wordt nu “de grote Koning” genoemd. Maar dat is eigenlijk toch niet juist? Omdat Zijn volk Israël Hem afwees, kwam het Koninkrijk van God toen niet op aarde en werd de Heere Jezus niet ...
Geen reacties
21-01-2015
Ik heb een gekke vraag. Ik bid ‘s avonds altijd met m’n oma voor het slapen gaan. Oma wil dat als ik bid ook m’n ogen dicht doe. Is dit omdat God dit wil of moet het gewoon van oma?
1 reactie
21-01-2020
Aan ds. Breure. Ik las uw antwoord op de vraag over onze wil. Ook luisterde ik gisteravond via internet naar een preek van u met het thema "Haat het kwaad" n.a.v. Efeze 4: 17-24. Geen gehoor geven is ...
1 reactie
21-01-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering