Ontwaak, gij die slaapt

Redactie Refoweb / 1 reactie

16-10-2018, 11:25

Vraag

Het gaat over de tekst Efeze 5:14: “Daarom zegt Hij, ontwaak, gij die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten.” In deze tekst wordt gesproken over slapenden en doden. Ik zie daar een onderscheid in. Klopt het dat hier gesproken wordt over/tegen mensen die wedergeboren zijn, maar teruggevallen in de zonde en geestelijk slapen? En dat die mensen op moeten staan van tussenuit de geestelijk doden? Dus er is geen verschil meer te zien tussen deze mensen?

Antwoord

Zie voor het antwoord onderstaande url:

http://dsheikamp.refoweb.nl/1104537.htm

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

1 reactie
Sammie2016
20-10-2018 / 08:02
Paulus schrijft goddelijke raad aan de Efeziërs (ook dit boek is door God geïnspireerd) om geen dode werken meer te verrichten maar werken van het licht en met Christus Jezus in het licht te wandelen.
Als je dode werken doet ben je dus geestelijk dood voor God maar als je Jezus volgt en werken van het licht doet (dat zijn werken die met de verheerlijking van Jahweh te maken hebben) dan leef je in de ogen van God.

Degene die als het ware in de duisternis van de nacht slaapt en dus dood is in zijn overtredingen en zonden, accepteert de hem gegeven terechtwijzing door te ontwaken, uit zijn geestelijk dode toestand op te staan en er een begin mee te maken Jezus Christus te volgen.
Doordat Christus hem met gunst en met waarheid verlicht, wordt hij een lichtdrager die het licht van Christus weerkaatst.

Efez 2:1 zegt dan ook over hen die God zijn gaan dienen ...
Bovendien heeft God jullie levend gemaakt, hoewel jullie dood waren door jullie overtredingen en zonden.

Terug in de tijd

Wanneer spreken we van seksverslaving? Ik heb tijden waarin ik een sterke drang/behoefte voel om gemeenschap te hebben m...
3 reacties
16-10-2012
Bij mij in de kerk zit een jongen die ik eigenlijk al heel lang leuk vind (zo’n twee jaar denk ik). Hij is 23 of 24 en i...
10 reacties
16-10-2013
Romeinen 14:23 zou ik graag nader uitgelegd willen krijgen. Want betekent dit ook alle andere dingen, die men doet uit t...
geen reacties
16-10-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering